Menu

Ajax Zaterdag wint in sportief duel

De wedstrijd tegen Marken werd met enige zorg tegemoet gezien. Er waren nogal wat blessures en één daarvan, de beenbreuk van Giorgio Tsie, was in de heenwedstrijd ontstaan en de vraag was nu hoe de verhoudingen in het veld zouden zijn. Welnu, van enige wanklank was vanaf het begin gelukkig geen sprake. Het werd een sportieve, maar geen al te beste ontmoeting, die echter goed geleid werd door arbiter Hunnik uit Veenendaal. Ajax won met 2-1.

Het tempo was behoorlijk, maar de zuiverheid, in de passing vooral, liet veel te wensen over. Ook Marken speelde veel minder, dan in september op hun thuisveld. De eerste helft verliep dan ook zeer plichtmatig, zonder enige problemen voor de beide doelverdedigers, want de defensies waren de situatie volkomen meester.

Na de thee kreeg Ajax een ogenschijnlijk overwicht op het middenveld, maar het moest bijzonder attent blijven op de snelle Carlos Hasselbaink van Marken. Dennis Bogaard en Kasper Zweerman hadden hem echter behoorlijk in de tang.

Een kwartier voor tijd kwam Ajax aan de leiding en het was opnieuw de ingevallen Pattrick Schuurman die het net wist te vinden. Heel even kreeg hij de vrijheid van de Marken defensie en daarvan profiteerde hij direct, door de bal langs de verraste Marken-goalie te schuiven. De vreugde over de voorsprong, bracht echter ook wat twijfels in de ploeg, want de merkwaardige wedstrijd tegen DVS '33 , veertien dagen geleden, zat de spelers nog tussen de oren.

Bij tijd en wijle werd het wat paniekerig hetgeen resulteerde in een schot op de paal van korte afstand, hoewel Dennis van der Wal prima stond opgesteld en het schot binnen de palen zeker zou hebben gepareerd.

In blessuretijd, toen Marken va banque speelde kreeg Jamal Ahaddouch, van dichtbij, de gelegenheid de partij te beslissen en dat buitenkansje liet hij zich niet ontgaan. Dat Carlos Hasselbaink in de allerlaatste minuut toch nog zijn gram wist te halen door 2-1 te scoren, was slechts van belang voor de statistiek. Ajax behaalde een toch wel verdiende zege en schaart zich daarmee weer in de top van de afdeling.

W. Heisterkamp

Ajax - Marken dd. 3 maart 2001