Menu

Ajax Zaterdag wint van Amstelveen

De ontmoetingen met Amstelveen zijn de laatste jaren steeds erg moeilijk geweest en Ajax begon derhalve erg voorzichtig. Het tempo in de eerste helft was te laag en het aanvalsspel weinig verrassend. Daardoor viel er voor de neutrale toeschouwer aanvankelijk weinig te genieten. Maar Ajax won wel met 3-0.

Ajax had een overwicht, maar bij het zestienmetergebied strandden de combinaties en kon Amstelveen simpel ingrijpen.

Na een kwartier kwam er eindelijk een vlot lopende aanval over rechts, waar de vrijlopende Maikel Zinhagel een prima voorzet losliet, die door Arthur Vinken-oog, hoog op springend, via de paal werd ingekopt, 1-0.

Na de thee werd het beter, omdat Ajax inzag, dat er meer in zat. De tegenstander werd goed op eigen helft vastgezet en een tweede goal kon dan ook niet uitblijven. Halverwege nam Ajax een corner aan de linkerzijde. De bal werd ver voorbij de tweede paal door Tom Haveman koppend teruggelegd op de inkomende Maikel Zinhagel, die de bal hard in de benedenhoek ramde.

Kort daarna had dezelfde speler bijna opnieuw succes, toen hij zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond. Vanaf veertig meter belandde zijn schot echter boven op de lat. Een kwartier voor tijd schoot aanvoerder Mark Geestman de derde treffer achter de Amstelveen doelman na een slim genomen indirecte vrije schop. De bal verdween onhoudbaar in de - voor de keeper - rechterbovenhoek. Het was tevens de eindstand in deze ietwat teleurstellende wedstrijd. (3-0)

Verslag Wim H.