Menu

Ajax zaterdag wint van CSW

In Wilnis moest Ajax aantreden tegen het in degradatienood verkerende CSW. Zoals zo vaak in dit soort gevallen, had Ajax het deze middag beslist niet gemakkelijk. Het had wel een technisch overwicht, maar de gastheren probeerden dit met een grote dosis inzet te pareren. Uiteindelijk stapten de Ajacieden met een 2-0 overwinning van het veld.

De uitvallen waren dan ook beslist niet van gevaar ontbloot, maar meestal waren de acties te slordig en onbesuisd. Ajax daarentegen voerde de aanvallen met te weinig snelheid uit en hield het veld ook niet altijd even breed. Een blunder in de CSW defensie was nodig om Ajax op voorsprong te helpen. De doelman schoot een vrije bal recht in de voeten van Raymond Barkema, die vervolgens vrij op het doel kon afgaan en de bal beheerst onder de vertwijfelde keeper door in het net kon schuiven. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft zagen we ongeveer hetzelfde spelbeeld, een sterker Ajax en een op een uitval loerend CSW. Even kroop Ajax door het oog van de naald, toen de bal bij een doelworsteling tegen de paal geschoten werd. Maar niet lang daarna werd het 0-2 door de ingevallen Pattrick Schuurman, die uit zijn ooghoek had gezien dat de keeper wat te ver voor zijn doel stond en hem met een perfecte boogbal verschalkte.

In het laatste kwartier kwam Ajax verder niet meer in grote problemen, doordat het de bal steeds goed in de eigen gelederen wist te houden en de krachten bij de tegenstander steeds verder weg zakten.

Verslag Wim H.