Menu

Ajax Zaterdag wint van koploper

Over de wedstrijd tegen Veensche boys zal nog wel enige tijd worden nagesproken. De koploper uit Nijkerkerveen wist zijn koppositie geen moment waar te maken en speelde zichzelf volkomen uit de wedstrijd. Met name in de tweede helft gebeurde er van alles en dat resulteerde in een aantal gele en rode kaarten, die echter alle volkomen terecht waren. Ajax won tenslotte met 2-1.

In het begin nam Ajax het heft in handen en was veel voor het doel van de gasten te vinden. Het was dan ook niet vreemd, dat zij de leiding nam na een combinatie Jamal Ahaddouch - Arthur Vinkenoog, welke door de laatste beheerst in de verre hoek werd afgerond. Toch was dit een teken voor Veensche boys, de zaken wat flinker aan te pakken.

Zij wierpen veel fysieke kracht in de strijd, maar in de ogen van de arbiter soms iets te fel. En dat veroorzaakte weer frustraties bij de ploeg uit Nijkerkerveen. Toch wisten zij na een half uur op gelijke hoogte te komen. Bij een corner stond iedereen op iedereen te wachten met opruimen en daarvan profiteerde Veensche boys, door de bal langs Dennis van der Wal te koppen.

Ajax nam daarna de draad weer op, maar het wist het overwicht vooralsnog niet in treffers uit te drukken. In de tweede helft was de wedstrijd van een veel minder niveau, maar bleven de beste kansen voor Ajax.

Twintig minuten voor tijd kwam Ajax, naar later bleek, aan de winnende treffer. Bij een aanval over de linkerflank zette Jamal Ahaddouch voor naar de tweede paal, waar Ali Baddaou de bal langs de goalie van Veensche boys kopte. Patrick Schuurman zorgde ervoor, dat de bal, die zachtjes richting doellijn rolde, definitief in het doel werd gewerkt.

Daarna brak het reeds gememoreerde gedeelte van de wedstijd aan. Arthur Vinkenoog ging met de bal aan de voet op het vijandelijke doel af, maar werd onderweg onderuit gehaald door de laatste verdediger. Uiteraard volgde hierop de rode kaart.

De trainer van Veensche boys ging hierop verhaal halen en betrad het speelveld, zich daarbij verbaal uitend het niet eens te zijn met de beslissing. Ook hij kreeg hierop de rode kaart voorgehouden. Het mag duidelijk zijn, dat de scheidsrechter in de laatste tien minuten nog een aantal malen handelend moest optreden met gele kaarten, omdat de sfeer in het veld er niet beter op was geworden. Ajax kreeg in die periode nog drie uitgelezen kansen de wedstrijd definitief te beslissen, maar maakte daar geen gebruik van zodat de stand van 2-1 de eindstand werd.

Verslag Wim H.