Menu

Ajax Zaterdag ziet concurrentie naderen

De thuiswedstrijd tegen Zuidvogels was van groot belang, want een overwinning zou Ajax op zeer ruime afstand van de concurrentie hebben gebracht. Dat lukte echter niet. Ajax verloor met 1-2.

Onder bijzonder slechte weersomstandigheden, met een stormachtige wind in de lengterichting van het veld, begon Ajax overtuigend. Het liet de gasten eerst rustig uitrazen, nam gaandeweg het heft in handen en dat leidde in de tiende minuut tot de openingstreffer. Een goede aanval over de rechterflank werd door Lenny Macnack bekwaam afgerond: 1-0.

Ajax controleerde ook daarna de wedstrijd, maar moest na een halfuur toch toestaan dat Zuidvogels op gelijke hoogte kwam. Een vrije schop op de middenlijn werd hoog in de doelmond geplaatst en Marc Wolthuis deed vervolgens de bal in eigen doel belanden, omdat hij door de wind de snelheid verkeerd inschatte: 1-1.

Vijf minuten voor de rust werd het zelfs 1-2 en opnieuw gebeurde dit uit een vrije trap. Van meer dan dertig meter werd de bal, opnieuw gedragen door de wind, in de kruising geramd.

In de tweede helft was Ajax zo nodig nog sterker dan zijn tegenstander en kreeg de thuisclub een aantal uitgelezen kansen. Er was helaas niemand, die een gat in de defensie wist te vinden.

Ajax verzuimde zo de concurrentie op grotere achterstand te zetten en Zuidvogels heeft door het resultaat de tweede periode onder handbereik