Menu

Ajax zeer blij met verlengd contract ABN AMRO

Voorzitter John Jaakke sprak namens heel Ajax toen hij op de persconferentie aangaande contractverlening van ABN AMRO duidelijk maakte dat iedereen zeer positief is met het verlengen van het contract van de hoofdsponsor. ,,Hier spreekt veel vertrouwen uit."

Jaakke nam tijdens de persconferentie de honneurs waar voor algemeen directeur Arie van Eijden. ,,Het is zeer spijtig dat Arie van Eijden hier niet zelf aanwezig is. Hij heeft een infectie aan het been en ligt daarvoor in het ziekenhuis. Hij heeft zeer veel gedaan voor dit contract."

Jaakke vond het zeer positief. ,,Dit is al het vijfde contract op rij en nu het langste contract, zes jaar. Het is positief dat dat nu al gebeurt want het contract liep nog tot juli 2005. Hier spreekt vertrouwen uit van ons naar de bank en van de bank naar ons. Dit geeft zekerheid en past in de ambitie. We gaan voor het landskampioenschap en zijn blij dadt ABN AMRO zich aan ons heeft verbonden."

Met de deal is een bedrag gemoeid van zeven miljoen euro per jaar en als Ajax landskampioen wordt volgt nog eens een bonus van tweehonderdduizend euro. Wint Ajax de Champions League dan is het extra geldbedrag 500.000 euro."

Jan Peter Schmittmann, ceo van de ABN AMRO Business Unit Nederland was ook tevreden. ,,Wij zijn ook ontzettend blij", sprak hij. ,,De ambities van de ABN AMRO en Ajax lopen parallel. De afgelopen jaren hebben bewezen dat het partnerschap werkt. In het nieuwe contract is afgesproken dat hoe beter Ajax presteert hoe weer mij betalen. Ik hoop dat wij veel moeten betalen."

Ajax bood ABN AMRO een gesigneerd shirt aan. ,,Dit cadeau is het teken van onze jarenlange verbondenheid", sprak de voorzitter tot slot.