Menu
Ajax zet de knop om

Ajax zet de knop om

De dag na de 4-0-nederlaag tegen PSV, stonden de Ajacieden weer op het trainingsveld. De basisspelers in het duel met de Eindhovenaren hielden het bij een korte uitloopsessie, de reserves – aangevuld met een paar Jong Ajax-spelers – werkten wel een volledige training af.

Ajax moet na twee ruime nederlagen op rij de knop omzetten. Woensdag wacht immers het bekerduel met Volendam en dat is in het verleden al vaak genoeg een zware ontmoeting gebleken. Na de uitloopsessie had trainer Frank de Boer op het trainingsveld een paar lange gesprekken met twee van zijn basisspelers van zondag. Eerst met Lasse Schöne, vervolgens met aanvoerder Siem de Jong. Tegelijkertijd werkten de reserves een gevarieerde training af. Eerst werden er diverse positie- en partijvormen gespeeld. Daarna ging het er gerichter aan toe. Jaap Stam nam de verdedigers onder zijn hoede, Dennis Bergkamp liet de anderen afwerken op goal.

Dinsdagochtend staat er opnieuw een training op het programma. Dat is meteen de laatste in aanloop naar het bekerduel met Volendam, woensdag om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Christian Poulsen en Lucas Andersen tijdens een van de trainingsvormen. Christian Poulsen en Lucas Andersen tijdens een van de trainingsvormen.
Hennie Spijkerman legt uit wat er van de spelers wordt verwacht. Hennie Spijkerman legt uit wat er van de spelers wordt verwacht.
Frank de Boer sprak lang met aanvoerder Siem de Jong. Frank de Boer sprak lang met aanvoerder Siem de Jong.
Jasper Cillessen wordt klaargestoomd voor woensdag. Normaalgesproken staat hij -zoals ieder bekerduel - onder de lat tegen Volendam. Jasper Cillessen wordt klaargestoomd voor woensdag. Normaalgesproken staat hij -zoals ieder bekerduel - onder de lat tegen Volendam.
Danny Hoesen kaatst. Danny Hoesen kaatst.