Menu
Ajax zet koers richting duel met Celtic

Ajax zet koers richting duel met Celtic

Ajax zette de vierde week van de voorbereiding maandag in met een anderhalf uur durende training op de Toekomst. Twee dagen na het moeiteloos gewonnen oefenduel met VV Noordwijk (0-8) wordt alweer gefocust op een fraaier voetbalaffiche. Zaterdag is Ajax in de Amsterdam ArenA gastheer voor Celtic FC.

Het duel tussen de kampioen van Nederland en de collega-kampioen uit Schotland begint om 19:00 uur. Het is voor de fans de eerste mogelijkheid om de Ajacieden aan het werk te zien in het vertrouwde decor van de ArenA.

De Ajacieden werkten zich maandagochtend, onder een dan nog zonnig hemeldek, flink in het zweet. Passen en positioneren (oftewel: passen, trappen en positiespel) waren de toverwoorden bij de ochtendtraining. Na de inleidende warming-up van Björn Rekelhof was het vooral assistent-trainer Hennie Spijkerman die de Ajacieden soms flink aanspoorde tot grootse daden. Hoofdtrainer Frank de Boer keek geconcentreerd en fanatiek toe. Ook de stem van De Boer schalde meermaals over het trainingsveld.

Nicolai Boilesen trainde apart met fysiotherapeut Pim van Dord. Nicolai Boilesen trainde apart met fysiotherapeut Pim van Dord.

Nicolai Boilesen trainde apart van de groep met fysiotherapeut Pim van Dord. De Boer, Bergkamp en Spijkerman namen af en toe een kijkje bij de revaliderende verdediger, die vrijdag zijn Ajax-contract verlengde tot en met 30 juni 2016. Ook Dario Cvitanich trainde niet in groepsverband. De Argentijn werd onder handen genomen door fysio Frank van Deursen. Derk Boerrigter meldde zich een klein half uur na aanvang van de sessie op het trainingsveld. De linksbuiten trainde het grootste gedeelte van de training mee met de groep. Samen met Miralem Sulejmani besloot Boerrigter de training met een reeks loopoefeningen bij Van Dord.

Zo werd op gevarieerde wijze toegewerkt naar Ajax - Celtic. Dinsdag zijn de Ajacieden van De Boer weer voor iedereen aan het werk te zien op de Toekomst. De openbare Ajax-training begint om 10:30 uur en is gratis toegankelijk. Op de Toekomst is het ook mogelijk om op de foto te gaan met de kampioensschaal van 2011 - 2012.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Theo Janssen houdt tijdens de training een balletje hoog met Lorenzo Ebecilio. Theo Janssen houdt tijdens de training een balletje hoog met Lorenzo Ebecilio.
Dario Cvitanich trainde individueel met fysio Frank van Deursen. Dario Cvitanich trainde individueel met fysio Frank van Deursen.
Na een zonnige ochtend besloten de Ajacieden hun training onder een heel wat dreigender wolkendek. Na een zonnige ochtend besloten de Ajacieden hun training onder een heel wat dreigender wolkendek.