Menu
Ajax zet laatste stap richting Salzburg

Ajax zet laatste stap richting Salzburg

Ajax trainde woensdag voor het laatst richting de eerste UEFA Europa League-ontmoeting met FC Salzburg. Donderdag kunnen de Amsterdammers een eerste, goede stap zetten richting de achtste finales van de Europa League. Voor de gewenste goede start werden woensdag de laatste puntjes op de i gezet.

Ricardo Kishna en Jairo Riedewald waren de opvallendste gezichten op de laatste training voor het treffen met de Oostenrijkers. Kishna behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie. De aanvaller uit de eigen jeugdopleiding maakte de voorbije weken indruk bij Jong Ajax. Wie weet kan de snelle en behendige aanvaller donderdagavond zijn kunsten tonen in Ajax 1. De heenwedstrijd tegen FC Salzburg zou in elk geval voor Kishna een gedroomd podium zijn.

Het ontbreken van Nicolai Boilesen (hamstring) was ook een nieuwswaardig feit. Ook voor Thulani Serero (lies) komt het duel met Salzburg te vroeg. De jonge Riedewald geldt mogelijk als stand-in voor de afwezige Boilesen. Wat de keuzes precies zullen zijn, blijkt donderdag vanaf 21:05 uur pas als Ajax tegenover Salzburg staat.

Ajax TV was ook aanwezig bij de afsluitende training van Ajax voor de Europa League-wedstrijd tegen FC Salzburg. Houd Ajax TV in de gaten voor beelden van de oefensessie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Om 11:00 uur begonnen de Ajacieden aan het 'buitendeel' van hun training. Om 11:00 uur begonnen de Ajacieden aan het 'buitendeel' van hun training.
Niklas Moisander rekt de spieren voorafgaand aan het veldwerk. Niklas Moisander rekt de spieren voorafgaand aan het veldwerk.
Duarte, Riedewald en Vermeer lopen een opwarmende ronde. Duarte, Riedewald en Vermeer lopen een opwarmende ronde.
Het is nu al een bijzondere dag voor Davy Klaassen; de Ajacied heeft een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Frankrijk. Het is nu al een bijzondere dag voor Davy Klaassen; de Ajacied heeft een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Frankrijk.
Topoverleg tussen de trainers in de technische staf. Topoverleg tussen de trainers in de technische staf.
Performance coach Björn Rekelhof volgt de verrichtingen van De Jong en Moisander op de voet. Performance coach Björn Rekelhof volgt de verrichtingen van De Jong en Moisander op de voet.
Kishna en Poulsen voeren een opvallende oefening uit tijdens de woensdagtraining. Kishna en Poulsen voeren een opvallende oefening uit tijdens de woensdagtraining.
In aanloop naar het duel met FC Salzburg ging het uiteraard ook om balgevoel. In aanloop naar het duel met FC Salzburg ging het uiteraard ook om balgevoel.
Frank de Boer instrueert zijn Ajacieden tijdens de laatste oefensessie. Frank de Boer instrueert zijn Ajacieden tijdens de laatste oefensessie.