Menu
Ajax zet puntjes op i in Slowakije

Ajax zet puntjes op i in Slowakije

Ajax zette woensdagavond de puntjes op de i voor de returnwedstrijd in de Europa League tegen Slovan Bratislava. In het Tehelné Pole Stadion werkten de Ajacieden zich ruim een uur lang in het zweet. Donderdag moeten de Ajacieden gewend zijn aan de sfeer en omstandigheden in het karakteristieke oude stadion. Dan staan de Amsterdammers tegenover de regerend kampioen van Slowakije.

Het leeuwendeel van de oefensessie bestond uit een grote partijvorm. Vooral trainer Martin Jol gaf zijn spelers in woord en gebaar de laatste aanwijzingen mee. Voor en na de partijvorm nam assistent-trainer Michael Lindeman de spelers onder handen. Ook in de warming-up en de cooling down werden de spelers klaargestoomd voor het laatste deel van het tweeluik met Slovan. Tijdens de training van de Amsterdammers nam ook de selectie van Slovan Bratislava nog een kort kijkje in eigen stadion. Na een handvol minuten 'spioneren' hadden de Slowaken blijkbaar genoeg gezien. De Slovan-selectie verdween even geruisloos als ze was gekomen.

In het oude stadion, dat weliswaar plaats biedt aan 30.000 toeschouwers, maar donderdag waarschijnlijk slechts voor een fractie gevuld zal zijn, verdedigt Ajax vanaf 18.30 uur een 5-0-voorsprong. Luis Suarez slaagde er vorige week, in de Amsterdam ArenA, nog in om vier keer toe te slaan. Mitchell Donald bepaalde eindstand in blessuretijd op 5-0. Donderdag zal blijken of Suarez en zijn collega-Ajacieden er nogmaals in slagen om dezelfde tegenstander met klinkende cijfers te verslaan.

Vurnon Anita, Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson betreden het Tehelné Pole Stadion voor de avondtraining. Vurnon Anita, Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson betreden het Tehelné Pole Stadion voor de avondtraining.
Martin Jol volgt de verrichtingen van zijn mannen tijdens de partijvorm. Martin Jol volgt de verrichtingen van zijn mannen tijdens de partijvorm.
De selectie in het Tehelné Pole Stadion van Slovan Bratislava. De selectie in het Tehelné Pole Stadion van Slovan Bratislava.
Marvin Zeegelaar houdt controle. Jan Vertonghen moet achteruit. Marvin Zeegelaar houdt controle. Jan Vertonghen moet achteruit.