Menu
Ajax zet voet op Duitse bodem

Ajax zet voet op Duitse bodem

Omstreeks kwart over elf zetten de Ajacieden voet op Bremense bodem. In de Noord-Duitse havenstad kunnen de Amsterdammers zich volledig richten op de naderende UEFA Cupontmoeting met Werder Bremen.

Vlucht MP 3913 nam in totaal slechts vijfenzevenig minuten in beslag en was daarmee aanmerkelijk korter dan de laatste vliegreis die de Ajacieden ondernamen. De reis van en naar de Missie Kaapstad kostte de Ajax-selectie telkens een half etmaal.Op het vliegveld van Bremen ook geen feestelijk uitgedoste supporters die de spelers opwachtten. De handtekeningenjagers en journalisten hadden vooral oog voor Jaap Stam.

De aanvoerder signeerde menige actiefoto van zichzelf en sprak voorbeschouwende woorden in meerdere microfoons. Ook Wesley Sneijder en Mauro Rosales blijken populair in de Duitse stad. De Argentijn werd kort na de landing opgewacht door enkele landgenoten.
De Amsterdammers beleggen vanavond vanaf 19.00 uur een training in het Weserstadion van Werder Bremen. Het is voor Ajax een kennismaking met de ambiance en het veld van de nummer twee uit de Duitse Bundesliga. Woensdagavond staan Werder Bremen en Ajax vanaf 20.30 uur tegenover elkaar. Volgende week donderdag volgt de returnwedstrijd in de Amsterdam ArenA.