Menu
Ajax zet weer voet op Deense bodem

Ajax zet weer voet op Deense bodem

Voor diegenen die er vorig jaar ook bij waren, was het een gevoel van deja vu. Weer zette Ajax dinsdagmorgen voet op Deense bodem, om voor het tweede jaar in successie de strijd aan te binden met de kampioen van Denemarken in de laatste voorronde van de Champions League. De opponent van woensdag heet echter niet Brøndby IF maar FC Kopenhagen.

Niet alleen heeft de tegenstander een andere naam, het gezelschap dat dinsdag met enige vertraging – er ontbrak in Amsterdam wat bagage – op de luchthaven van Kopenhagen aankwam heeft ook nadrukkelijk een ander gezicht gekregen dan een jaar eerder. Weliswaar zijn Markus Rosenberg en Ryan Babel, de doelpuntenmakers van het duel in Denemarken van vorig seizoen, er nu ook weer bij, maar veel van hun teamgenoten die in het veld stonden tegen Brøndby zijn er niet meer bij. In plaats van hen nu nieuwe gezichten, zoals die van Jaap Stam, Klaas Jan Huntelaar, Gabri en George Ogararu.

Ook de technische staf is, op Fred Grim na, vernieuwd. Trainers Henk ten Cate, Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk staan voor hun eerste grote klus met Ajax: de club naar het hoofdtoernooi van de Champions League te loodsen. Dat het geen gemakkelijke opdracht is, werd op het vliegveld nog maar eens bevestigd door John Steen Olsen, de scout van Ajax in Scandinavië. Olsen liet weten dat FC Kopenhagen in grote vorm is en dat Jesper Grønkjaer, de oud-Ajacied, momenteel de sterren van de hemel speelt. Ajax is dus gewaarschuwd en de Amsterdammers zullen woensdag scherp moeten zijn om met een goed uitgangspunt voor de return over twee weken in Nederland terug te keren.