Menu
'Ajax zit voor altijd in mijn hart'

'Ajax zit voor altijd in mijn hart'

Gregory van der Wiel speelt de komende seizoenen bij Paris Saint-Germain. De 24-jarige rechtsback kijkt met veel voldoening terug op zijn tijd bij Ajax waar hij de afgelopen jaren twee keer kampioen werd. Vanuit Parijs blikt hij terug op de eerste dagen bij zijn nieuwe club en op zijn periode in Amsterdam.

Ben je opgelucht dat de transfer naar PSG is afgerond?
,,Zeker. Ik heb een mooie periode bij Ajax gehad, maar was ondertussen klaar voor een volgende stap. Die heb ik nu bij mijn nieuwe club Paris Saint-Germain gezet.”

Hoe waren je eerste dagen in Parijs?
,,De afgelopen dagen heb ik veel moeten regelen. Zaterdag stond de medische keuring op het programma en daarna heb ik in het stadion nog een en ander geregeld. De eerste indrukken van mijn nieuwe club zijn in ieder geval goed.”

Hoe ben je bij PSG ontvangen?
,,Ik ben heel goed ontvangen in Parijs. De mensen van de club zijn erg vriendelijk en hebben me een warm welkom bezorgd.”

Frank de Boer gunde je een transfer en zei ook dat je eraan toe was. Wat voor gevoel hou je aan de samenwerking met De Boer over?
,,Daar houd ik absoluut een goed gevoel aan over. Onder leiding van Frank de Boer ben ik met Ajax twee keer kampioen geworden. Ik heb veel van hem geleerd. Ook heb ik gemerkt dat een trainer als De Boer heel goed is voor een jonge groep. En ook belangrijk: hij werkt volledig volgens de Ajax-filosofie.”

Gregory van der Wiel wordt bij zijn nieuwe club rondgeleid door trainer Carlo Ancelotti. Gregory van der Wiel wordt bij zijn nieuwe club rondgeleid door trainer Carlo Ancelotti.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd bij Ajax?
,,Dat zijn de kampioenschappen van 2011 en 2012. Met name aan het eerste kampioenschap bewaar ik goede herinneringen. Alles was bijzonder die dag: na jaren won Ajax won weer eens de titel, de derde ster, de ontlading en de spanning dat het kampioenschap in een directe confrontatie met FC Twente beslist werd. Ook de titel van vorig seizoen was prachtig, maar de eerste blijft toch iets extra’s houden.”

In de UEFA Champions League ga je het met PSG onder meer opnemen tegen Dinamo Kiev en Dinamo Zagreb. Twee clubs die je met Ajax de laatste jaren meerdere keren bent tegengekomen. Hoe schat je de kansen in?
,,Het is nu nog vrij lastig te zeggen hoe sterk PSG is. Dat is voor mij als nieuwe speler nu nog moeilijk in te schatten. We hebben in ieder geval heel goede spelers, dus ik denk dat we een goede kans hebben om verder te gaan in deze poule.”

En waar zie je Ajax dit jaar in de CL eindigen? Zit er na de winterstop een wedstrijd tussen Ajax en PSG in?
,,Ik denk dat het lastig gaat worden, omdat Ajax bij drie heel sterke clubs is ingedeeld. Zelf heb ik de afgelopen jaren vier keer met Ajax tegen Real Madrid gespeeld, dus ik weet hoe sterk ze zijn. Maar ik denk dat Ajax tegen Manchester City en Borussia Dortmund wel aan voetballen kan toekomen. Als Ajax ‘gewoon’ zijn eigen spel speelt, is er wel wat mogelijk denk ik. Maar dat het voor Ajax heel moeilijk gaat worden om te overwinteren in de Champions League, dat lijkt me duidelijk.”

Je hebt na het behalen van de dertigste landstitel met Ajax drie sterren op je borst laten tatoeëren. Op welke manier zal je Ajax nog meer bij je dragen?
,,Ik heb een heel mooie tijd bij Ajax gehad. Ik zal de club daarom ook voor altijd in mijn hart blijven dragen. Voor mij als Amsterdamse jongen is Ajax altijd mijn droomclub geweest. Ik zal Ajax dan ook zeker blijven volgen in de toekomst. En waar mogelijk zal ik in het stadion naar wedstrijden komen kijken.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots (boven) en PSG