Menu
Ajax zoekt gastgezinnen

Ajax zoekt gastgezinnen

Het scoutingapparaat van Ajax werkt wereldwijd. En geregeld komt er een talent naar Nederland. Voor deze buitenlandse jongens is Ajax op zoek naar gastgezinnen in Amsterdam en omgeving.

Het gaat hierbij altijd om spelers die zoveel kwaliteit hebben, dat zij in belangrijke mate een grote toegevoegde waarde hebben voor het Nederlandse voetbal in het algemeen, en voor Ajax in het bijzonder.

Deze buitenlandse jongens worden door Ajax zo goed mogelijk opgevangen. Een belangrijke schakel in dit geheel is het gastgezin. Op dit moment is er een tiental gastgezinnen actief. Dat lijkt voor de nabije toekomst te weinig. Vandaar dat wij op zoek zijn naar nieuwe gastgezinnen.

Wat is voor Ajax een goed gastgezin?

Allereerst moet het een plek zijn waar de jongen warm opgevangen wordt, waar men zich goed realiseert dat dat kind in een voor hem totaal vreemde omgeving terechtkomt. Dat betekent dat het gezin zich moet kunnen verplaatsen in de achtergrond en de nieuwe situatie van de jongen.
Vervolgens moet het gezin in staat zijn de jongen zo te begeleiden dat hij zich zo snel mogelijk thuis voelt in de Nederlandse maatschappij. Daar hoort bij Nederlands leren en inzicht geven in allerlei Nederlandse gebruiken en gewoontes.

De meeste jongens zijn nog leerplichtig en wij proberen hen dan ook zo goed mogelijk in te passen in het reguliere onderwijs. Het begeleiden van de jongen op school en het onderhouden van de contacten met school behoort ook tot de verantwoordelijkheid van het gastgezin.
Daarnaast moet men zich verwant voelen met de Ajax-voetbalcultuur; weten wat het betekent om bijna elke dag te trainen, elk weekend te spelen, elke keer maar weer presteren en steeds weer beoordeeld worden.

Kortom, het gezin krijgt er een kind bij. En in vele gevallen ben je voor de speler de echte vervangende ouder, die alle dagelijkse problemen moet helpen oplossen.

Hoe kun je gastgezin worden?

Voor informatie en aanmeldingen kun je een mail sturen naar web@ajax.nl o.v.v. 'gastgezin'.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst