Menu

Ajax zondag in nieuw uittenue

Ajax speelt zondag tijdens de finale van de strijd om de Amstel Cup in zijn nieuwe uittenue. Het tenue is ontwikkeld door Ajax-partner adidas. De blauwe kleur is geïnspireerd op het vroegere TDK-shirt, waar medio tachtiger jaren Ajax-grootheden als Johan Cruijff, Marco van Basten, Ronald Koeman en Jesper Olsen in speelden.

Het shirt is ontwikkeld volgens de nieuwste technologieën en bestaat uit twee afzonderlijke maar geïntegreerde lagen: een huidlaag en een buitenlaag. De huidlaag is speciaal ontworpen voor betere fysiologische prestaties van de voetballer waarbij rekening is gehouden met optimale bewegingsvrijheid en maximale luchtcirculatie om zo de lichaamstemperatuur van de voetballer te reguleren.

De buitenste laag van het shirt biedt bescherming tegen externe factoren die de prestatie van de voetballer kunnen beïnvloeden, zoals weers- en veldomstandigheden. De beschermingslaag is tevens behandeld met een nieuw ontwikkelde vuil- en vlekafstotende teflon-laag.

Het nieuwe tenue is ontwikkeld volgens het Dynamic Layering Concept (DLC) dat adidas introduceert in de aanloop naar het Wereldkampioenschap Voetbal 2002 in Japan en Zuid-Korea. Gedurende het WK zullen Wereld- en Europees kampioen Frankrijk, medegastland Japan, favoriet Argentinië, China, Duitsland, Saudi-Arabië, Spanje, Turkije, Zuid-Afrika en Zweden spelen in DLC-tenues van adidas.