Menu
Ajax zondag met Giro 555 op shirt

Ajax zondag met Giro 555 op shirt

Verschillende Ajacieden waren donderdagavond actief in de televisieprogramma's ten bate van de aardbeving in Haïti. Zo was Gregory van der Wiel te gast bij TMF en bood hij een ingelijst Ajax-shirt met handtekeningen aan. Bij de grote actie op donderdag blijft het niet. Zondag speelt Ajax, net als tegenstander AZ, met Giro 555 op de borst.

Niet alleen Van der Wiel deed een duit in het zakje voor de slachtoffers van Haïti. De verdediger vertelde de kijkers van TMF dat Ajax regelmatig dergelijke acties doet voor diverse goede doelen. Bij de TMF-veiling werden door allerlei bekende Nederlanders items aangeboden. Het ingelijste Ajax-shirt heeft 5000 euro opgebracht.

Martin Jol, Jan Vertonghen en Mitchell Donald waren bij de grote televisie-actie 'Nederland helpt Haïti' aanwezig. Tijdens die uitzending op Nederland 1, RTL4 en SBS6 verkondigde financieel directeur Jeroen Slop dat Ajax zondag net als tegenstander AZ met Giro 555 op het shirt gaat spelen. Hoofdsponsor AEGON stelt zijn plaats op het shirt beschikbaar voor het gironummer van de samenwerkende hulporganisaties.

Bovenstaande foto: TMF
Tekst: Ajax.nl