Menu
Ajax zonder AEGON tegen Heracles

Ajax zonder AEGON tegen Heracles

Ajax speelt zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo voor één keer niet met de vertrouwde naam van hoofdsponsor AEGON op het shirt. Tijdens deze wedstrijd wordt de plek op het shirt ter beschikking gesteld aan Fonds Gehandicaptensport. AEGON ondersteunt al jarenlang Fonds Gehandicaptensport (Giro 5855) en vraagt met deze actie samen met Ajax en de Ajax Foundation aandacht voor de start van de jaarlijkse Collecteweek van Fonds Gehandicaptensport die zondag begint.

Deze actie met het shirt maakt deel uit van een grotere campagne om aandacht te genereren voor de gehandicapte sporters. G-voetbalteams konden in de afgelopen weken een speciale voetbalclinic van Ajax-trainers winnen op de Toekomst. De helft van alle G-teams in de leeftijdscategorie tot 16 jaar heeft zich via internet opgegeven om in aanmerking te komen voor deze clinic. Van de tien teams met de leukste motivatie zijn filmpjes gemaakt waar op gestemd kon worden via www.aegon.nl/ajax. Mede dankzij de promotie van Frank de Boer zijn er in totaal ruim 17.000 stemmen uitgebracht.

Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag krijgen de 75 G-voetballers een clinic van Ajax jeugdtrainers. Na de clinic bezoeken alle teams de wedstrijd Ajax-Heracles Almelo in de ArenA. En het beste team beleeft in de rust een onvergetelijk moment als ze in een volle ArenA shoot outs mogen doen op de keeper van Ajax A1. Alle G-teams die zich ingeschreven hebben voor deze actie, krijgen een Ajax pakket, samengesteld door AEGON en adidas met Ajax-sjaals en adidas-hesjes. Want in de G-sport is iedereen een winnaar.

Fonds Gehandicaptensport financiert jaarlijks honderden projecten om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Het Fonds stelt subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk, voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisering van specifieke bouwtechnische aanpassingen. Fonds Gehandicaptensport steunt zowel sporters met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap als sporters met een verstandelijke handicap of een chronische aandoening.

Steun net als AEGON en Ajax Fonds Gehandicaptensport. Stort een bijdrage op Gironummer 5855. Of sms SPORT naar 4333 voor een eenmalige bijdrage van 2 euro. Je kunt ook online doneren via de website van Fonds Gehandicaptensport (www.fondsgehandicaptensport.nl).

De shirts waarin Ajax zondag speelt worden tijdens de Collecteweek geveild voor het Fonds Gehandicaptensport. Meer informatie hierover staat vanaf 2 april op www.fondsgehandicaptensport.nl.

Tekst en foto: Ajax.nl

Naar de website van Fonds Gehandicapten Sport