Menu
Ajax zonder El Hamdaoui tegen AZ

Ajax zonder El Hamdaoui tegen AZ

Frank de Boer beleeft donderdag zijn thuisdebuut als interim-coach van Ajax. Na het afgelaste duel met Feyenoord is de bekerwedstrijd Ajax - AZ de eerste thuiswedstrijd onder leiding van De Boer. Ajax zal het tijdens de laatste wedstrijd van 2010 zonder Mounir El Hamdaoui moeten doen.

Ajax sluit het kalenderjaar 2010 af zonder de topscorers van de eerste en tweede seizoenshelft. De geschorste Luis Suarez geniet van zijn vakantie in zijn geboorteland Uruguay, waar hij de gemiste rustperiode tijdens het WK compenseert. Ook Mounir El Hamdaoui is er tegen AZ niet bij. De aanvaller, die de afgelopen periode wegens griep ontbrak, is fysiek en mentaal nog niet in staat om te trainen en te spelen, zo liet De Boer weten. ,,We hebben een goed gesprek gehad, waarvan de inhoud tussen ons blijft”, zo sprak de coach van Ajax. ,,We focussen ons nu op AZ en gaan dan na de winterstop op 4 januari verder. Dan sluit iedereen weer aan.”

Naast Suarez en El Hamdaoui ontbreken ook de langdurig uitgeschakelde Nicolas Lodeiro (voet), Kenneth Vermeer (achillespees) en Florian Jozefzoon (knie) tegen AZ. Ook Oleguer (knieklachten) en de zieke Teemu Tainio zijn niet beschikbaar. Aan de andere kant mist tegenstander AZ aanvoerder Stijn Schaars. ,,Dat is een belangrijke pion bij AZ. Hij zet de spelers ook in het veld neer en corrigeert ook waar nodig. Als hij er niet bij is lijkt me dat wel een gemis voor AZ.”

Alderweireld nam naast De Boer plaats tijdens de persconferentie. Alderweireld nam naast De Boer plaats tijdens de persconferentie.

De Boer liet de afgelopen week verschillende jeugdspelers meetrainen. Zo was Jody Lukoki iedere dag van de partij. De rechtsbuiten zit echter niet bij de wedstrijdselectie. Aras Özbiliz en Lorenzo Ebecilio behoren wel tot de groep voor AZ. Op de vraag welke jongelingen er nog meer bij de selectie zitten, antwoordde De Boer met een kwinkslag: ,,Toby zit er ook weer bij.” De 21-jarige Belg baalde woensdagmiddag nog steeds een beetje van de afgelaste Klassieker. ,,Als voetballer wil je altijd spelen. Juist dat soort wedstrijden tegen Feyenoord. We hadden er de hele week naar uitgekeken en als het dan uiteindelijk vanwege het weer niet doorgaat is dat natuurlijk balen.”

Een afgelasting tegen AZ lijkt vrijwel onmogelijk zo werd woensdag tijdens het persmoment duidelijk. De wegen en gebieden rond de ArenA zijn allemaal sneeuwvrij gemaakt. Door die maatregelen, en de stijgende temperatuur, is de kans zeer groot dat de wedstrijd gewoon gespeeld kan worden. In de ArenA zelf is uiteraard weinig van het winterse weer te merken. Het gesloten dak houdt de winter in het stadion letterlijk buiten.

Voor de achtste finale in de KNVB beker zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. De Boer: ,,We moeten er met elkaar wat van maken. Ajax - AZ is gewoon een prachtig affiche. Het zijn twee ploegen die momenteel allebei goed draaien en bovendien goed voetbal spelen. Hoe belangrijker we het maken, hoe leuker het uiteindelijk kan zijn. Ik roep dan ook iedereen op om alsnog een kaartje te kopen en donderdag naar de ArenA te komen.”

Ajax - AZ begint donderdag om 20:45 uur. Kaarten zijn via de verkooppunten van TicketBox verkrijgbaar. Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s vanaf 18:45 uur open. Let op: voor deze wedstrijd geldt een Club Card-verplichting (4 op 1).

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst.