Menu

Ajax zonder internationals

Deze week heeft trainer Co Adriaanse te maken met een gereduceerde selectiegroep vanwege de diverse interlandwedstrijden. Daardoor zijn in totaal veertien spelers enkele dagen afwezig. Ook de voetballers die naar de Olympische Spelen afreizen, zijn al door de bondscoaches opgeroepen zich te melden. Wij geven een overzicht van de afwezigen.

Cristian Chivu en Bogdan Lobont spelen met het Roemeense elftal een thuiswedstrijd tegen Litouwen. Shota Arveladze treft in een vriendschappelijk duel met Georgie Freiburg.

Andre Bergdolmo dient Noorwegen in de wedstrijd tegen Armenie en John O'Brien meldt zich voor het duel USA-Guatemala.

De Nigerianen Chris Kanu, Pius Ikedia en Tijjani Babangida spelen eerst tegen Namibie alvorens Kanu en Ikedia naar Sydney vertrekken.

Petri Pasanen is opgenomen in de selectie van Finland onder de 21 jaar. De Nederlanders Cedric van der Gun, Andy van der Meyde, Serge van den Ban, Brutil Hose en Kevin Bobson staan enkele dagen ter beschikking van Mark Wotte voor het duel tegen Jong Ierland.

Zeker van deelname aan de Olympische Spelen zijn de Zuid-Afrikaan Aaron Mokoena, de Nigerianen Ikedia en Kanu en de Australiers Joe Didulica en Jason Culina. Of John O'Brien zijn clubmakkers treft in Down Under zal de Amerikaanse bondscoach binnenkort bekend maken.