Menu
Ajax zonder Kennedy naar Almelo

Ajax zonder Kennedy naar Almelo

Ajax moet het zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo doen zonder Kennedy. De Zweed is tijdens de interland tegen Denemarken geblesseerd geraakt aan een buikspier.

Ten Cate: ,,Makkelijke overwinningen bestaan niet."

De blessure van Kennedy was het opvallendste nieuws dat trainer Henk ten Cate vrijdag meldde tijdens de wekelijkse persconferentie. ,,We weten niet hoe lang Kennedy eruit is”, zei de coach. ,,Maar op dit moment kan hij weinig. Hij traint niet, kan alleen behandeld worden.” De Ajax-coach wilde nog niet zeggen hoe hij het verlies van zijn rechtsbuiten op gaat vangen. ,,We hebben vijf aanvallers tot onze beschikking. Eén van hen gaat hem vervangen.” Robbert Schilder doet zaterdag ook niet mee. De middenvelder, vorig seizoen nog verhuurd aan de club uit Almelo, kampte met een keelontsteking en moet aansterken.

Goed nieuws was er ook. George Ogararu is fit. ,,Hij gaat spelen”, verklapte Ten Cate, die ook meldde dat Hedwiges Maduro weer inzetbaar is. Jaap Stam werd vorig seizoen nog gespaard tegen Heracles in verband met het kunstgras. Zaterdag staat zijn naam waarschijnlijk wel op het lijstje met elf basisspelers. ,,Ik vind dat we er voor moeten kiezen om ons beste elftal te laten spelen.”

Ten Cate verwacht een lastige wedstrijd in Almelo. ,,Makkelijke overwinningen bestaan niet in het voetbal. Als beide teams er even hard voor werken, zal de kwaliteit de doorslag geven. En dan zouden wij moeten winnen.”