Menu
Ajax zwaait Moisander uit

Ajax zwaait Moisander uit

Hoewel hij nog een duel als Ajacied kan spelen, werd zondag in de ArenA alvast afscheid genomen van Niklas Moisander. De 29-jarige Fin beleefde zijn laatste thuiswedstrijd als Ajacied. Moisander vervolgt zijn carrière na dit seizoen bij het Italiaanse Sampdoria.

Het was zondag een vaarwel dat de aanvoerder toekwam na 105 duels. Club en Ajax-supporters dankten de Fin alvast voor alle bewezen diensten in het Ajax-shirt. Moisander kan terugkijken op mooie en vooral ook succesvolle jaren als Ajacied.

Moisander verruilde in de zomer van 2012 AZ voor Ajax. Tussen 2006 en 2008 speelde de Fin voor FC Zwolle. Voor die tijd droeg de verdediger ook al eens drie seizoenen het Ajax-shirt. Tot een officieel debuut in het eerste elftal kwam het destijds niet. ,,Niklas heeft het bewijs geleverd dat je via een omweg toch bij je droomclub kunt komen'', sprak Frank de Boer in zijn dankwoord voor Moisander. ,,Het laatste halfjaar is misschien niet gelopen zoals je had gewild. Toch zat er dit seizoen voor jou en jouw vrouw nog een mooie prijs in met de geboorte van jullie dochter Stella.''

Frank de Boer sprak lovende woorden over Niklas Moisander. Frank de Boer sprak lovende woorden over Niklas Moisander.

Hoogtepunten in drie seizoenen Ajax waren de twee landstitels (2013 en 2014) en de winst van de Johan Cruijff Schaal in 2013. Voor Moisander persoonlijk was zijn promotie tot aanvoerder een onbetwist hoogtepunt. Na het vertrek van Siem de Jong naar Newcastle United werd de verdediger dit seizoen gepromoveerd tot captain.

,,Niklas is een heel speciaal persoon, een geweldig mens'', besloot De Boer. En, terwijl applaus vanaf de tribunes aanzwelde: ,,Dit applaus is dik verdiend.'' Op de Ziggo-stadionschermen werden de highlights getoond van de Ajacied Moisander. De Fin tekende in 105 optredens als Ajacied voor zeven goals. Ook de vele oogstrelende verdedigende acties kleurden de Ajax-jaren van de Fin.

Na Ajax - Cambuur staat er voor Moisander nog één officiële wedstrijd in dienst van Ajax op het programma tijdens de slotdag van de Eredivisie. Op zondag 17 mei sluit Ajax het seizoen af bij het al gedegradeerde FC Dordrecht.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nog één keer een rondje langs de tribunes van de Amsterdam ArenA. Nog één keer een rondje langs de tribunes van de Amsterdam ArenA.
Ook Kolbeinn Sigthórsson bedankt zijn captain voor de mooie jaren. Ook Kolbeinn Sigthórsson bedankt zijn captain voor de mooie jaren.