Menu

Ajax.nl: caching

De kinderziekten van de nieuwe website zijn nog niet allemaal opgelost. Een nieuw probleem is de caching, het tijdelijk opslaan van pagina's in het geheugen van de internet-browser. Het gebeurt vaak dat bezoekers een oude pagina te zien krijgen, terwijl inmiddels al enkele keren de informatie is ververst.

Deze service van de softwarefabrikanten leidde zelfs tot een artikel in het Parool. De PS Bijlage wwwweken, van Ajax-watcher Rim Voorhaar, kopte donderdag 'gedateerd' artikel'. Het verslag van de gevoelige nederlaag tegen Sparta zou nog niet on line staan, terwijl de redactie toch direct na terugkeer uit Rotterdam het verhaal op de website plaatste (link).

De bezoekers die last hebben van de caching zullen waarschijnlijk niet bemerkt hebben dat wij sinds kort gebruik maken van het voetbalnieuws van het ANP. Berichten over oud-Ajacieden, KPN Eredivisie en Oranje -zaken waarvan wij denken dat ook Ajax-supporters hierin zijn geinteresseerd- kunnen we zo snel aanbieden. Het Ajax-nieuws blijft natuurlijk afkomstig van de redactie.

Het probleem van het cachen is meestal op te lossen door met de muis op de knop vernieuwen (Explorer) of reload (Netscape) te drukken en gelijktijdig de shift-toets op het toetsenbord ingedrukt te houden.