Menu
Ajax.nl WK-quiz! (3)

Ajax.nl WK-quiz! (3)

Tot de selectie zich weer meldt bij de Amsterdam ArenA voor de eerste training, wordt er herhaaldelijk op Ajax.nl een WK-quiz gehouden. Beantwoord de vraag die betrekking heeft op het Wereldkampioenschap voetbal en maak kans op leuke prijzen! Deze Ajax.nl WK-quiz gaat over de strafschoppen van Ronald Koeman.

In de halve finale van het EK in 1988 treft het Nederlands elftal in het Volksparkstadion West-Duitsland. Oranje is de betere ploeg, maar in de tweede helft komt het gastland op voorsprong te staan door een genomen strafschop van Matthäus Lothar. Een kwartier voor het eindsignaal krijgt ook het Nederlands elftal van bondscoach Rinus Michels een penalty toegekend. Voormalig Ajacied Ronald Koeman neemt deze voor zijn rekening. Een minuut voor tijd scoort Marco van Basten het tweede doelpunt en schiet Oranje naar de finale waar een ontmoeting met de Sovjet-Unie wacht.

Ronald Koeman benutte in dit duel een penalty. Hij is tevens de recordhouder van de ‘meest genomen penalty’s voor Oranje’. Hoeveel strafschoppen heeft Koeman als Oranje-speler in totaal genomen?


Foto: Pro Shots/DPPI