Menu
Ajax.nl WK-quiz! (5)

Ajax.nl WK-quiz! (5)

Tot de selectie zich weer meldt bij de Amsterdam ArenA voor de eerste training, wordt er herhaaldelijk op Ajax.nl een WK-quiz gehouden. Beantwoord de vraag die betrekking heeft op Oranje of het Wereldkampioenschap voetbal en maak kans op leuke prijzen! Deze Ajax.nl WK-quiz gaat over voormalig Ajax-doelman Heinz Stuy.

Heinz Stuy was jarenlang de onbetwiste nummer één in het doel van Ajax. Stuy, die in 1967 overkwam van Telstar, won met Ajax onder andere drie keer de Europa Cup – zonder ook maar een tegendoelpunt te incasseren – meerdere KNVB bekers en landstitels. De goalie heeft in zijn Ajax-periode tevens een individueel record neergezet dat nog steeds staat: Stuy heeft 1082 minuten zijn doel schoon weten te houden.

Zijn prestaties bij Ajax werden beloond met uitnodigingen voor het Nederlands elftal. Hoeveel speelminuten heeft Heinz Stuy gehad in Oranje?

Weet jij het goede antwoord? Mail dan snel het juiste antwoord en maak kans op de DVD 'Oranje op het WK'. Dit document belicht de prestaties van het Nederlands elftal op eerder gespeelde WK-eindrondes.