Menu
Ajax-amateurs zoeken de zon op

Ajax-amateurs zoeken de zon op

In de schaduw van het eerste elftal dat maandag naar het Turkse Belek vertrekt voor een trainingskamp, bivakkeert Ajax Zaterdag 1 momenteel op Gran Canaria. Daar speelt de ploeg van trainer Bart Logchies onder meer een oefenduel met eersteklasser VELO uit Wateringen. Verder staat de trip, die woensdag wordt afgesloten, in het teken van trainingen, evaluaties en activiteiten.

Het is voor Logchies de derde keer dat hij met zijn elftal overwintert in een warm oord. ,,In mijn eerste jaar zaten we ook hier en dat pakte goed uit, want we werden een paar maanden later kampioen”, aldus de geboren Amsterdammer. ,,Vorig jaar gingen we echter naar Torremolinos en dat was een stuk minder. Ik ben dan ook blij dat we weer op Gran Canaria zitten; het is hier fantastisch toeven en in alle opzichten goed geregeld. Dat past natuurlijk ook bij Ajax.”

Ajax Zaterdag 1 wordt in Maspalomas vertegenwoordigd door 22 spelers en acht begeleiders. ,,Ik heb de kern meegenomen om wie het gaat”, legt Logchies uit. ,,Het is alleen sneu voor Joris Dekker dat hij er niet bij is. Die scheurde in december een kruisband af en zit voorlopig in de lappenmand.”

Ajax Zaterdag 3 gaat eind maart richting Hongarije. Ajax Zaterdag 3 gaat eind maart richting Hongarije.

Behalve het treffen met VELO, waarin volgens Logchies iedereen speeltijd krijgt, wordt de tijd aan de boorden van de Atlantische Oceaan benut voor trainingen, evaluaties en groepsactiviteiten. ,,Zondagochtend doen we het rustig aan, maar ’s middags en ’s avonds staat er respectievelijk een vijf uur durende mountainbiketocht en een spelregelquiz op het programma. Daarnaast voeren we deze week met iedere speler een tienminutengesprek en hebben we ook nog een groepsevaluatie.”

Het doel van deze sessies is voor Logchies glashelder. ,,Hoe gaan we het gat van zeven punten overbruggen met koploper Sparta Nijkerk? Daarop moet de groep antwoorden. Onze ambitie is in elk geval duidelijk en dat is promoveren naar de Topklasse.”

Ajax Zaterdag 1 hervat de competitie op 18 januari met een uitduel bij Odin 59 uit Heemskerk. De coach van de nummer twee van de Hoofdklasse A hoopt dat de basis, die momenteel wordt gelegd op Gran Canaria, voldoende is voor een ijzersterke tweede seizoenshelft. ,,Hoewel we natuurlijk niet opnieuw hoeven te beginnen, want we zijn al een halfjaar bezig. Het is nu meer een kwestie van de boel afstoffen en doorgaan.”

Ajax Zaterdag 3 naar Hongarije

Behalve de oefenstages van Ajax 1 en Ajax Zaterdag 1 zoekt ook Ajax Zaterdag 3 zijn heil over de grenzen, al heeft dat pas eind maart plaats. ,,Wij gaan dan naar Ferencváros”, klinkt coach Marco Ruitenbeek enthousiast. ,,Een speler van ons heeft via Sports Entertainment Group (SEG) contacten daar. Vervolgens spelen we een wedstrijd tegen oud- Ferencváros.”

In tegenstelling tot het eerste elftal en eerste zaterdagelftal betalen de spelers van Ajax Zaterdag 3 het uitstapje naar Hongarije geheel uit eigen zak. ,,Iedere maand zetten we wat geld opzij”, verklaart de voormalige doelman van AZ, Go Ahead Eagles en het Schotse Dunfermline Athletic. ,,Het is voor ons een mooi teambuildinguitje en een prima voorbereiding op de derde helft”, zegt hij lachend.

Als tegen die tijd ook vrolijke gezichten zijn te ontwaren bij Frank de Boer en Bart Logchies staat Ajax er goed voor. Het zou betekenen dat Ajax 1 op koers ligt voor de vierde titel op rij en Ajax Zaterdag 1 aan de vooravond staat van een promotie naar de Topklasse.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst