Menu
Ajax-archivaris Schoevaart 88 jaar!

Ajax-archivaris Schoevaart 88 jaar!

Ajax-archivaris Willem Schoevaart viert vandaag zijn 88ste verjaardag. De Amsterdammer is al deccenia lang van onschatbare waarde voor zijn club. Noem een jaartal en je krijgt de spelers van toen op een presenteerblaadje aangereikt. Meestal ook nog met een karakterschets van de voetballers bijgeleverd.

Schoevaart is al vanaf september 1930 lid van Ajax. Hij is een belangrijk pijler onder Ajax. De hele familie Schoevaart is overigens van zeer grote waarde voor de Amsterdamse voetbalclub geweest. Vader Frans Schoevaart was eens voorzitter, oom Jan commissaris, broer Rob en de jarige zelf voetbalden en speelden cricket en neef Hans was verbonden aan de Watergraafsmeerse club als voetballer en honkballer.

Willem Schoevaart heeft nog altijd zijn eigen domein binnen de ArenA. Een waar schatkamertje met prachtige foto's en veel, heel veel historisch materiaal.
Een jaar geleden kreeg Schoevaart uit handen van burgemeester Job Cohen een koninklijke onderscheiding en ook de KNVB en de UEFA beloonde hem al eens voor zijn jarenlange clubliefde en werkzaamheden bij Ajax.

De wandelende Ajax-encyclopedie kreeg vanmiddag namens alle Ajacieden een heerlijke taart aangeboden en die vond gretig aftrek.