Menu
Ajax-archivaris Schoevaart op tv

Ajax-archivaris Schoevaart op tv

Ajax-archivaris Wim Schoevaart is zondagavond 3 augustus te zien in een aflevering van Andere Tijden Sport over de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam. Schoevaart maakte het sportspektakel van dichtbij mee.

Ajax-archivaris Wim Schoevaart maakte de Spelen van 1928 van dichtbij mee. Ajax-archivaris Wim Schoevaart maakte de Spelen van 1928 van dichtbij mee.

Schoevaart was 10 jaar oud toen de Spelen plaatsvonden in Amsterdam. ,,Mijn vader was op dat moment voorzitter van Ajax”, blikt de 90-jarige Ajacied terug. ,,Net als een heleboel andere clubs en bedrijven had Ajax een financiële bijdrage geleverd aan de organisatie van de Spelen. Als dank kreeg mijn vader twee toegangskaarten: één voor hem en één voor mij. Ik heb heel veel sporten gezien die zomer: schermen, roeien, boksen. Alles eigenlijk. Het was een hartstikke leuke periode en ik kan me er ook nog heel veel van herinneren.”

Naast de Ajax-archivaris komen ook andere ooggetuigen aan het woord. Ook heeft de redactie van het programma prachtig beeldmateriaal gevonden.

Andere Tijden Sport wordt zondag 3 augustus om 22.10 uur uitgezonden op Nederland 1.
Ga naar de website van Andere Tijden Sport >>