Menu

Ajax-bezoek fleurt zieke kinderen op

De Ajacieden hebben het druk in de laatste week voor de winterstop. Ze spelen drie wedstrijden in zeven dagen, maar voor een bezoek aan de kinderafdeling van het VUmc namen ze allemaal graag de tijd.

In de polikliniek ontvingen John Roord, professor Kinderkliniek, en Michel Weijerman, chef de polikliniek, samen met een groot aantal kinderen hun bijzondere gasten. Vanwege het samenwerkingsverband dat Ajax heeft met de VU Kinderkliniek, brengt de selectie jaarlijks een bezoek aan de zieke kinderen.

Enthousiast bestormden de kinderen hun helden, die voor iedereen een handtekening en een praatje over hadden. De groep werd daarna in drie├źn gedeeld, zodat de afdelingen Kinderchirurgie, Kindergeneeskunde en neonatologie en Intensive Care alle konden worden bezocht.

Martijn had erg opgezien tegen zijn opname in het ziekenhuis. Zo erg, dat een buurman een heel bijzondere verrassing voor hem had geregeld. Op de middag voor zijn opname, werd Martijn opgehaald om voor het eerst van zijn leven een wedstrijd van Ajax bij te wonen. Gelukkig won Ajax met 1-0 van Utrecht, dat kwam vast door de aanwezigheid van Martijn, vond Victor Sikora, zodat de gang naar het ziekenhuis een klein beetje draaglijker werd. De verrassing werd nog groter toen hij de spelers die hij de dag ervoor nog aan het werk had gezien in de ArenA, een dag later aan zijn bed stonden. Martijn, die zijn Ajax-dekbed had meegenomen, kreeg een shirt en natuurlijk de gewilde handtekeningen in het daarvoor bestemde boekje.

Bogdan Lobont merkte tussen alle kinderen een klein jongetje op. Hij nam het jochie bij de hand en vroeg hem zijn kamer te laten zien. Vervolgens week Clifton niet meer van de zijde van zijn Roemeense vriend. De overige Ajacieden noemden hem 'Obo' en vonden dat hij het broertje van teamgenoot Anthony Obodai kon zijn. Ronald Koeman zag wel iets in de kleine Clifton en opperde dat Yakubu dan maar achter moest blijven, zodat Clifton mee terug kon naar de ArenA. Ruud Krol drukte de nieuwe aanwinst op het hart vooral op tijd te zijn bij de trainingen, anders begon het al fout. Clifton genoot van de aandacht en schonk iedereen een prachtige glimlach.

De Ajacieden, die bij elk bedje op de afdeling langs gingen, lieten na afloop blijken te beseffen wat een zege een goede gezondheid is. Ze waren onder de indruk van de vechtlust van de kleine patientjes en hoopten dat hun bezoek de kinderen een hart onder de riem heeft gestoken.