Menu
AjaxCampus officieel gestart

AjaxCampus officieel gestart

De oprichting van de AjaxCampus is een feit. Vlak voor de wedstrijd Ajax- FC Groningen tekenden Jeroen Slop (financieel directeur van Ajax), de wethouders Eric van der Burg en Andrée van Es namens de gemeente Amsterdam en Jet Bussemaker van de Hogeschool van Amsterdam in de Amsterdam ArenA de samenwerkingsovereenkomst van de AjaxCampus.

De AjaxCampus is de plek waar kwetsbare jongeren uit de stad leren denken en zichzelf ontwikkelen als Ajacieden, met als doel een beter vooruitzicht in hun persoonlijke situatie. Dit varieert van een baan of een stageplaats tot het goed terugkeren in het stadion na een stadionverbod.

Burgemeester Eberhard van der Laan kon zelf niet bij de ondertekening aanwezig zijn, vanwege de nazorg aan gewonden van het treinongeluk dat gisteren in Amsterdam plaatsvond. Over de oprichting van de AjaxCampus liet hij weten: ,,Ik ben blij dat Ajax zijn aantrekkingskracht inzet voor de ontwikkeling en de groei van kwetsbare jongeren in onze stad. Bij Ajax weten ze als geen ander wat je moet doen om het allerbeste uit jezelf te halen en zelfvertrouwen op te bouwen. Dat steuntje in de rug kunnen deze jongeren goed gebruiken.”

Betrokkenen tekenen het convenant van de AjaxCampus. Betrokkenen tekenen het convenant van de AjaxCampus.

Bij de oprichting van de AjaxCampus zijn ook DWI, UWV en het MBO onderwijs verbonden als partner. Jeroen Slop: ,,Met de AjaxCampus en de hulp en inzet van alle betrokken instanties laten wij zien dat het ons niet alleen te doen is om sportief succes van ons eerste elftal. Wij vinden het belangrijk op deze wijze een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van met name kwetsbare jongeren in en om Amsterdam. Hun wil om te willen winnen, daar gaat het om bij de inspanningen van de AjaxCampus.” De AjaxCampus biedt jaarlijks ruimte voor driehonderd jongeren. In mei begint de eerste groep jongeren. De AjaxCampus wordt uitgevoerd door Stichting Axios.

Met de AjaxCampus bieden Ajax en gemeente de mogelijkheid om verbinding te realiseren tussen maatschappelijke partners en het bedrijfsleven. De AjaxCampus biedt een platform voor het bedrijfsleven om maatschappelijke ambities op een aansprekende manier vorm te geven. Bedrijven kunnen deelnemen door vacatures en stageplekken beschikbaar te stellen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees