Menu
Ajax-dans en diploma's bij Scholenproject

Ajax-dans en diploma's bij Scholenproject

Voor het Scholenproject van Ajax en AEGON brachten Urby Emanuelson en Vurnon Anita donderdagmiddag een bezoek aan de 16e Montessorischool in Amsterdam Zuidoost. De Ajacieden beleefden een mooie en vooral ook actieve middag. Bekijk vrijdagavond de reportage over het Scholenproject op Ajax TV.

Emanuelson en Anita deden op de Montessorischool natuurlijk mee aan de Ajax-dans. Ook reikten de Ajacieden - met mascotte Lucky in hun kielzog - diploma's uit aan de basisscholieren die het project tot een goed einde hadden gebracht. In de Montessorischool hangt sinds donderdag ook een ingelijst en door de selectie gesigneerd Ajax-shirt aan de muur. In de schoolschriftjes van de leerlingen prijken voortaan ook de handtekeningen van de Ajacieden.

Het Scholenproject voor basisschoolleerlingen in en rondom Amsterdam is een initiatief van Ajax en AEGON. Er is voor de groepen 1 t/m 8 een lespakket ontworpen dat is gebaseerd op de kernwaarden van Ajax: innovatie, betrokkenheid, creativiteit, ambitie en professionaliteit. Ajax hecht ook veel waarde aan educatie, sportief gedrag, sport & gezondheid en sociale integratie. Op de school waar het project loopt, staat de lesstof een week lang in het teken van het Ajax Scholenproject. Kinderen werken in kleine groepjes samen en worden daarin goed begeleid. Ajax wil met zijn deelname aan het project laten zien waar het voor staat en iets terug doen voor de samenleving. Ajacieden bezoeken jaarlijks de scholen waar het Scholenproject loopt.

Bekijk vrijdagavond de reportage over het Scholenproject en het bezoek van Emanuelson en Anita op Ajax TV. De reportage is ook zaterdag te zien op Ajax TV.

Foto's: Ajax.nl / Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Vurnon Anita schudt handen met deelnemers aan het Scholenproject. Vurnon Anita schudt handen met deelnemers aan het Scholenproject.
Ook Urby Emanuelson was present op de 16e Montessorischool. Ook Urby Emanuelson was present op de 16e Montessorischool.
De Ajax-dans is in volle gang! De Ajax-dans is in volle gang!
Ook Vurnon Anita nam deel aan de speciale dans. Ook Vurnon Anita nam deel aan de speciale dans.
Door de knieën voor een optimale lichaamsbeweging. Door de knieën voor een optimale lichaamsbeweging.
Sommige Ajacieden dansten in Ajax-shirt mét aanvoerdersband. Sommige Ajacieden dansten in Ajax-shirt mét aanvoerdersband.
Na afloop was er natuurlijk tijd voor handtekeningen. Na afloop was er natuurlijk tijd voor handtekeningen.
Twee basisscholieren vertellen over het Scholenproject. Twee basisscholieren vertellen over het Scholenproject.
De 16e Montessorischool ontving een ingelijst Ajax-shirt. De 16e Montessorischool ontving een ingelijst Ajax-shirt.
Groepsfoto van Emanuelson, Anita en alle collega-Ajacieden. Groepsfoto van Emanuelson, Anita en alle collega-Ajacieden.