Menu
Ajax-delegatie brengt bezoek aan Urban Warriors

Ajax-delegatie brengt bezoek aan Urban Warriors

Afgelopen week brachten Jeroen Slop en Marc Overmars een bezoek aan Ajax Cape Town. De Ajax-directeuren zagen onder meer hoe de jeugdopleiding van de dochterclub het Zuid-Afrikaanse voetbalseizoen afsloot met een Vanenavond. Bovendien hoorden de Ajacieden meer over twee bijzondere projecten waarbij Ajax, de Ajax Foundation en Ajax Cape Town de handen ineen hebben geslagen.

Ajax bezoekt Ajax Cape Town jaarlijks; het was dit kalenderjaar zelfs de tweede keer dat een Ajax-delegatie Kaapstad aandeed. Eerder bezochten Slop en Overmars Zuid-Afrika in januari. In organisatorisch opzicht was er dit jaar een opvallende verandering in de organisatie van Ajax CT. Stanley Menzo begon in april 2016 als hoofd jeugdopleiding in Kaapstad. Sinds oktober is de voormalige doelman van Ajax en Oranje hoofdtrainer van Ajax Cape Town. Afgelopen vrijdag is Edwin van der Sar tevens benoemd tot directeur.

Voedselverstrekking
Kort na het aantreden van Menzo is de club een voedselverstrekkingprogramma gestart. De voetballers van Ajax Cape Town, zowel uit de A-selectie als de jeugd, nuttigen hun (sport)maaltijd sindsdien ‘op de club’. Het project wordt ondersteund door Ajax, Ajax Cape Town en het Nederlandse consulaat.

Marc Overmars sprak de jeugdspelers van Ajax Cape Town toe tijdens de Vanenavond.
Marc Overmars sprak de jeugdspelers van Ajax Cape Town toe tijdens de Vanenavond.

Scholenproject
Bij het tweede project van Ajax Cape Town zijn liefst 150 scholen betrokken. Ajax Cape Town biedt de scholieren een project aan waarin zowel sociaal-maatschappelijke elementen als voetbalvaardigheden belangrijke rollen spelen. Het project wordt afgesloten met een bezoek aan een thuiswedstrijd van de Urban Warriors, zoals de bijnaam luidt van Ajax CT. De Ajax Foundation is zeer nauw betrokken bij dit sociaal-maatschappelijke en dus ook sportieve project. Vooral ook het vervoer van alle scholieren vanaf de 150 scholen naar de thuiswedstrijd – en uiteraard ook weer retour – vergt een forse organisatie.

Vanenavond
Overmars en Slop maakten afgelopen week ook een Vanenavond ‘Zuid-Afrikaanse stijl’ van dichtbij mee. Net als op de Toekomst gewoon is, wordt ook het seizoen van de jeugdopleiding in Kaapstad afgesloten met een Vanenavond. Van elke jeugdselectie werd het meest veelbelovende talent gehuldigd. Toptalent Leo Thetani won de Urban Warrior-award, het equivalent van de Sjaak Swart-trofee. Thetani komt inmiddels uit in de beloftenploeg van Ajax Cape Town. Hij was onder meer tweemaal trefzeker in de finale van de NextGen Series 2016 tegen Tottenham Hotspur. In Zuid-Afrika begint het nieuwe voetbalseizoen voor de jeugd weer in februari 2017.

Ajax CT Youth Awards:

�� Read all about it here https://t.co/G1685oGGzM

�� Flick through a selection of pics here https://t.co/yz4HVxcnel pic.twitter.com/2Nua2DsvYU

— Ajax Cape Town (@ajaxcapetown) 22 november 2016
Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Chris Ricco / Backpagepix
Jeroen Slop en Overmars bezochten afgelopen week Ajax Cape Town.
Jeroen Slop en Overmars bezochten afgelopen week Ajax Cape Town.

Thank you for the visit Mr Marc Overmars and Mr Jeroen Slop. Safe travels back to Amsterdam. See you both soon #WeAreAjaxCT pic.twitter.com/iWg5IsRZ1k

— Ajax Cape Town (@ajaxcapetown) 21 november 2016