Menu
Ajax-fan Ad Bergkamp overleden

Ajax-fan Ad Bergkamp overleden

Prominent Ajax-supporter en Ajax-lid Ad Bergkamp is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. Bergkamp was samen met zijn vrouw Els een drijvende kracht bij de Supportersvereniging Ajax (SVA). Ad en Els Bergkamp werden in 2008 lid van de vereniging Ajax.

Als dank voor de vele vrijwillige diensten voor Ajax en de SVA werd het echtpaar Bergkamp begin 2007 gehuldigd voor alle verdiensten. Bij die gelegenheid, tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ajax op de Toekomst, ontvingen Ad en Els Bergkamp het zogenaamde ‘kistje van het bestuur’. ,,Ajax is alles voor ons’’, verwoordde Ad Bergkamp zijn clubgevoel na de huldeblijk. Direct nadat de twee Ajacieden het ‘kistje’ ontvingen uit handen van toenmalig voorzitter John Jaakke, vervolgden Ad en Els hun werkzaamheden. De bardienst moest worden voltooid, de dorstige Ajacieden moesten worden voorzien van een hapje en drankje. De club moest kortom worden gediend.

Aan de zijde van zijn vrouw was ook Ad bijna dag en nacht in touw voor Ajax. Van het beantwoorden van fanmail tot het inpakken van welkomstgeschenken voor kersverse leden van de Ajax Kidsclub. De Bergkampjes waren vrijwel altijd in of rondom de Amsterdam ArenA te vinden. Het maakte Ad en Els Bergkamp gouden schakels in de organisatie van de SVA. Ad zat bovendien tien jaar in de Ledenraad van de Supportersvereniging Ajax. ,,Het is simpel’’, sprak Ad Bergkamp ietwat verbouwereerd maar zichtbaar trots op die januaridag in 2007 op de Toekomst. Eenzelfde trots overmeesterde hen bij de bekrachtiging van hun lidmaatschap van Ajax zelf. ,,Waar nodig steek je de handen uit de mouwen voor je club. Je doet het toch niet voor jezelf? Alles voor de club.’’

Ajax betreurt het verlies en wenst de nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax TV bezocht Ad en Els Bergkamp in 2008. Bekijk hier de video