Menu
Ajax-fans beleven bijzondere avond

Ajax-fans beleven bijzondere avond

De Amsterdam ArenA stroomde maandag halfvol voor de competitiewedstrijd tussen Jong Ajax en Jong PSV (1-3). Onder de 23000 toeschouwers onder meer ook de 180 Ajacieden van de Mytyl-Tyltylschool in Amsterdam Zuid-Oost. Vanaf het rolstoelplatform, pal achter een doel, beleefden de gasten een - op de uitslag na dan - onvergetelijke avond in de sfeervolle ArenA.

Aan stemming geen gebrek onder de gasten van de Mytyl-Tyltylschool. Op uitnodiging van Ajax zijn de 'buren' richting stadion gekomen. Een deel van de groep bekijkt het duel geboeid en enthousiast vanaf het rolstoelplatform; de overige leerlingen en begeleiders zitten op de volgepakte tribunes. De bijzondere school voor minder validen, die al langer en op verschillende manieren wordt gesteund door Ajax, ligt bijna letterlijk in de schaduw van de Amsterdam ArenA. ,,We kijken werkelijk op de ArenA. Dat maakt het extra leuk om een keer in dit stadion te kijken'', vertelt de meegekomen docent Annelies de Klark in de rust van het Beloftenduel.

De school heeft twee afdelingen, zo legt De Klark uit. Er is een afdeling voor lichamelijk gehandicapten plus een afdeling voor meervoudig gehandicapten. Van beide schoolonderdelen zijn scholieren onder begeleiding afgereisd. ,,Er zijn ook ouders meegekomen'', vervolgt De Klark. ,,Die moeten natuurlijk ook maar net willen en kunnen rijden. Maar het is allemaal gelukt en iedereen vindt het leuk.'' Het niveau van de kinderen wisselt sterk. ,,De een komt voor de sfeer en het geluid, terwijl de ander een échte Ajax-fan is.'' Is De Klark eigenlijk zelf een Ajax-fan? De leerkracht glimlacht bijna verontschuldigend. ,,Heel eerlijk gezegd ben ik zelf niet zo'n voetbalfan. Maar op zo'n avond als deze, ga ik voetbal misschien nog écht leuk vinden ook.''

Leerlingen en begeleiders van de Mytyl-Tyltylschool zagen het duel van het rolstoelplatform. Leerlingen en begeleiders van de Mytyl-Tyltylschool zagen het duel van het rolstoelplatform.
Sarpong schiet, onder toeziend oog van de volle eerste ring, op doel. Sarpong schiet, onder toeziend oog van de volle eerste ring, op doel.
De 'wave' ging enthousiast door het stadion. De 'wave' ging enthousiast door het stadion.
Jong Ajax - Jong PSV werd gespeeld in een sfeervolle ArenA. Jong Ajax - Jong PSV werd gespeeld in een sfeervolle ArenA.
Mitchell Donald probeert Jagos Vukovic op het verkeerde been te zetten. Mitchell Donald probeert Jagos Vukovic op het verkeerde been te zetten.
Spits Geoffrey Castillion vecht een kopduel uit. Spits Geoffrey Castillion vecht een kopduel uit.