Menu
Ajax-fans genieten tijdens Open Dag

Ajax-fans genieten tijdens Open Dag

De Ajax Open Dag is op een zonovergoten ArenA-terrein van start gegaan. Voor iedere Ajacied is er rondom het stadion, op parkeerplaats P2 en op sportpark de Toekomst genoeg te beleven. Waar kinderen naar hartenlust een balletje trappen op de voetbalveldjes, zitten hun ouders en opa’s en oma’s rustig te genieten van de sfeer.

De Open Dag was nog niet goed en wel begonnen, of er dromden al duizenden Ajax-fans samen om hun wandeltochten langs alle standjes te beginnen. In de ArenA kunnen bezoekers een kijkje nemen langs het veld, en zo met eigen ogen zien met welke blik de Ajax-spelers normaliter de tribunes zien. Even verderop op het P2-terrein staan talloze standjes, waar supportersgroeperingen en sponsors allerlei leuke gadgets aanbieden. Ook kon er een blik geworpen worden in de Ajax-spelersbus.

Voor de competitief ingestelde Ajacieden was er bovendien een Ajax-quiz, waarbij de fans vragen kregen voorgeschoteld als ‘Hoeveel keer is Ajax in de historie landskampioen geworden?’ Hoewel sommigen door de landstitels van de laatste jaren de tel waren kwijtgeraakt, wisten de meeste Ajacieden maar al te goed dat er inmiddels 33 schalen in de prijzenkast staan. Op de Toekomst konden de kleine Ajacieden zich met elkaar meten in allerlei behendigheidsspelletjes, waar het tevens de mogelijkheid was om met de vier laatste kampioensschalen op de foto te gaan.

Ook de jongste fans wisten de weg naar de ArenA te vinden. De 9 maanden jonge Dion was daar een mooi voorbeeld van. Ook de jongste fans wisten de weg naar de ArenA te vinden. De 9 maanden jonge Dion was daar een mooi voorbeeld van.

Het hoogtepunt van de Open Dag ligt in het tweede gedeelte van de middag. Om 15:30 uur zullen de technische staf, de selectie met alle nieuwe aankopen en ook de Ajax Vrouwen voorgesteld worden aan het publiek. Daarna zorgt zanger Daryl voor de muzikale omlijsting. Dan is er voor de fans ook voldoende mogelijkheid om hun felbegeerde handtekeningen te bemachtigen. Even verderop, op het hoofdveld van de Toekomst, neemt Lucky Ajax het op tegen de SuriLegends.

De 10-jarige Giel uit Zeewolde, aanwezig met zijn peetoom en peettante, vermaakt zich opperbest: ,,Het is heel erg leuk hier en ik heb vooral veel zin om de spelers zometeen in het echt te zien.” Ook de neefjes Viggo, Levi en Finn van 8, 9 en 10 jaar oud zijn samen met hun opa uit IJmuiden gekomen om te genieten van de Open Dag. ,,We willen straks natuurlijk alle handtekeningen scoren, en daarvoor natuurlijk de spelerspresentatie.” Gedrieën weten ze zeker dat Ajax dit jaar wederom kampioen gaat worden, en waar Levi en Viggo vooral fan zijn van Daley Blind heeft Finn Joël Veltman als favoriete Ajacied: ,,Hij komt net als wij uit IJmuiden. Dan ben je sowieso goed!”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Gerard van Hees

Ajax-fans uit Arnhem. Ajax-fans uit Arnhem.
Veel bezoekers namen een kijkje in de Amsterdam ArenA. Veel bezoekers namen een kijkje in de Amsterdam ArenA.
Deze Ajax-fan staat in de rij voor een kijkje in de Ajax-spelersbus. Deze Ajax-fan staat in de rij voor een kijkje in de Ajax-spelersbus.
Een fraaie Ajax Mercedes. Een fraaie Ajax Mercedes.
Ajax-fan Cindy uit Maastricht beklom de trappen van de ArenA met krukken. Ajax-fan Cindy uit Maastricht beklom de trappen van de ArenA met krukken.
Veel fans namen ook een kijkje in de Official Ajax Fanshop. Veel fans namen ook een kijkje in de Official Ajax Fanshop.
Mooie foto's voor Facebook. Mooie foto's voor Facebook.
Drukte langs de rand van het veld om mooie foto's te maken. Drukte langs de rand van het veld om mooie foto's te maken.
Een potje tafelvoetbal bij de stand van de Ajax Foundation. Een potje tafelvoetbal bij de stand van de Ajax Foundation.
Ajax-fan Johan uit De Lier kwam samen met zijn zusje naar de Ajax Open Dag. Ajax-fan Johan uit De Lier kwam samen met zijn zusje naar de Ajax Open Dag.
Deze Ajax-fan uit Noorwegen (tweede van rechts) kwam met haar Nederlandse vrienden naar de Ajax Open Dag. Deze Ajax-fan uit Noorwegen (tweede van rechts) kwam met haar Nederlandse vrienden naar de Ajax Open Dag.
Jonge Ajax-fans uit Haarlem raken het gras aan. Jonge Ajax-fans uit Haarlem raken het gras aan.
Ajax-sponsor Mercedes Benz had een aantal fraaie auto's uitgestald op P2. Ajax-sponsor Mercedes Benz had een aantal fraaie auto's uitgestald op P2.
Schieten zonder te kijken bij de stand van hoofdsponsor Aegon en Fonds Gehandicaptensport. Schieten zonder te kijken bij de stand van hoofdsponsor Aegon en Fonds Gehandicaptensport.
Dankzij hoofdsponsor Aegon en Fonds Gehandicaptensport konden fans op de teamfoto van Ajax. Dankzij hoofdsponsor Aegon en Fonds Gehandicaptensport konden fans op de teamfoto van Ajax.
Er kon uiteraard ook zelf gevoetbald worden tijdens de Ajax Open Dag. Er kon uiteraard ook zelf gevoetbald worden tijdens de Ajax Open Dag.
Een mooie foto voor een doek van de ArenA. Een mooie foto voor een doek van de ArenA.
Het Ajax Jaarboek was uiteraard ook op de Ajax Open Dag verkrijgbaar. Het Ajax Jaarboek was uiteraard ook op de Ajax Open Dag verkrijgbaar.
Drukte bij de stand van de Official Ajax Fanshop op P2. Drukte bij de stand van de Official Ajax Fanshop op P2.
Lekker voetballen op blote voeten. Lekker voetballen op blote voeten.
Lunchtijd! Lunchtijd!
Deze fans zochten al vroeg een plekje vooraan bij het podium. Deze fans zochten al vroeg een plekje vooraan bij het podium.
Er viel genoeg te beleven tijdens de Ajax Open Dag. Deze Ajax-fans stippelen hun programma bij de plattegrond uit. Er viel genoeg te beleven tijdens de Ajax Open Dag. Deze Ajax-fans stippelen hun programma bij de plattegrond uit.
Ajax-partner Jupiler was uiteraard ook van de partij. Ajax-partner Jupiler was uiteraard ook van de partij.
Veel fans bij de bus van Ajax-supplier Coca Cola. Veel fans bij de bus van Ajax-supplier Coca Cola.
Stadionspeaker Rob van Rossum presenteerde de Ajax Quiz. Stadionspeaker Rob van Rossum presenteerde de Ajax Quiz.
Deze fans zaten al vroeg klaar voor de handtekeningensessie. Deze fans zaten al vroeg klaar voor de handtekeningensessie.