Menu
Ajax-fans: van Groningen tot Italië

Ajax-fans: van Groningen tot Italië

De supporters van Ajax hebben veel vertrouwen in het nieuwe seizoen. Zondag waren ze weer massaal naar de Amsterdam ArenA gekomen voor de eerste thuiswedstrijd van de landskampioen tegen sc Heerenveen. De Ajax-fans kwamen overal vandaan: van Groningen tot het Italiaanse Varese.

Al ver voor de aftrap staat Patrick (foto, tweede van rechts) uit het Italiaanse Varese aan de Zuidzijde van de ArenA te wachten. De 32-jarige Italiaan is speciaal met wat vrienden naar Amsterdam gevlogen om een wedstrijd van zijn favoriete club mee te maken. ,,Ik kijk ieder weekend naar de wedstrijden Ajax. Via Sport Italia en internet kan ik gelukkig alles volgen. Geweldig dat ik nu eens een wedstrijd van mijn favoriete club in de ArenA kan meemaken.”

Samen met drie vrienden en vriendinnen uit Italië heeft hij bij Oad een Kickoff package gekocht. De bijbehorende sjaal krijgt straks thuis een ereplaats bij hem, zo verzekert de Italiaan. Over zijn favoriete speler van Ajax hoeft hij niet lang na denken. ,,Super Theo!”, klinkt het enthousiast. ,,Bij Twente was hij geweldig. Ik verwacht veel van hem bij Ajax. En ook van Siem de Jong ben ik een groot fan. Net als van zijn fratello Luuk trouwens. Het zijn mooie sierlijke voetballers die ook nog eens veel scoren.”

Veel Ajax-fans begonnen de dag van Ajax - sc Heerenveen met een 'voetballunch' op het plein voor de ArenA. Veel Ajax-fans begonnen de dag van Ajax - sc Heerenveen met een 'voetballunch' op het plein voor de ArenA.

Aan de Noordzijde van de ArenA draaien de kramen met hotdogs en patat ondertussen overuren. Sinds de opening van de ArenA, exact vijftien jaar geleden, staan de kramen bij ieder evenement opgesteld. Medewerker Jeroen Harsevoort kijkt op die manier iedere wedstrijd op het stadion van Ajax uit. De wedstrijd volgt hij steevast via de radio. ,,Dat is ook veel spannender. Bovendien hoor ik het gejuich uit het stadion, dus dan weet ik dat er gescoord is. Twee seconden later hoor ik dan wie het was. De samenvatting bekijk ik ’s avonds thuis op Studio Sport.”

Selwin Nixdorf (19) en Bryan van der Weijden (17) uit Groningen kunnen ook wel een 'voetballunch' gebruiken. Ze zijn al vroeg vertrokken om de eerste thuiswedstrijd van Ajax mee te maken. Selwin heeft sinds dit seizoen een seizoenkaart van de landskampioen. ,,Vorig jaar kwam het mijn examens niet zo goed uit om naar iedere thuiswedstrijd te gaan, maar nu ik mijn diploma heb kan ik lekker iedere twee weken naar Amsterdam. Het is natuurlijk wel een stukje rijden, maar ik ben gelukkig niet alleen. We maken er gewoon een mooie dag van.” Beide Groningers verwachten dit seizoen het meest van Christian Eriksen. Bryan: ,,Ik hoop dat hij dit seizoen echt een dragende speler wordt. Van Vertonghen en Janssen weet je dat ze altijd goed zijn. Hopelijk kan Eriksen die stap dit jaar ook maken met veel beslissende passes op de aanvallers.”


Tekst en foto's: Ajax.nl