Menu
Ajax-fans verrast met nieuwe uitshirt

Ajax-fans verrast met nieuwe uitshirt

Dinsdagavond zijn er door heel Nederland, 5 dagen voor de officiële lancering, 32 nieuwe Ajax-uitshirts thuisbezorgd. Deze 32 shirts (als eerbetoon aan de 32ste landstitel) werden bezorgd bij trouwe fans die het shirt in de 'blinde voorinschrijving' al hadden besteld. Voor enkele fans was de bezorging wel heel speciaal; zij ontvingen hun (uit)shirt van Siem de Jong, Kolbeinn Sigthórsson en Daley Blind. Check de video over de bijzondere bezorgactie en de reacties van de fans.

Het allereerste officiële Ajax-uitshirt van komend seizoen werd door aanvoerder Siem de Jong bezorgd bij Indy Spaan in Ouderkerk aan de Amstel. De 11-jarige winnares Indy (en met haar de hele buurt) ging uitgebreid op de foto met Siem, haar nieuwe shirt én de kampioensschaal. De volgende ochtend zag Indy zichzelf terug op de voorpagina van de Telegraaf en werd ze ook nog gebeld door 3FM-dj Giel Beelen. Winnaar Ian Dankbaar was niet thuis maar zijn vriendin nam het shirt met alle plezier in ontvangst, vergezeld door de buurtgenoten die al snel doorhadden dat er iets bijzonders aan de hand was.

Kolbeinn Sigthórsson in de speciale Mercedes op weg naar de fans (met het nieuwste uitshirt). Kolbeinn Sigthórsson in de speciale Mercedes op weg naar de fans (met het nieuwste uitshirt).

Ook bij Rob Noorbeek liep de buurt uit. Lucas Rooze maakte van de gelegenheid gebruik door ook al zijn andere Ajax-shirts te laten signeren door Sigthórsson. Vervolgens trapte hij ook nog een balletje met de Ajacied. Daley Blind trof de dolenthousiaste Maurice Hervie die lang gespaard had voor het shirt. Ook de fanatieke Ajax-supporter Julie Diepmaat kon haar geluk niet op toen Daley Blind bij haar aanbelde.

Ajax speelt traditiegetrouw de laatste uitwedstrijd van het seizoen in het nieuwe uitshirt. Zondag wacht de Ajacieden in de laatste speelronde van de Eredivisie de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Het shirt is zwart-grijs, de bedrukking is 'red zest'.

Tekst en foto’s: Ajax.n;/adidas

Bekijk hier de video over de bijzondere bezorgactie van de Ajacieden

Ajax-aanvoerder Siem de Jong had dinsdag ook de kampioensschaal meegebracht. Ajax-aanvoerder Siem de Jong had dinsdag ook de kampioensschaal meegebracht.
Sigthórsson nam tijdens de actie alle tijd voor een ontspannen baloefening. Sigthórsson nam tijdens de actie alle tijd voor een ontspannen baloefening.