Menu
Ajax-feest met De Jong en Ebecilio

Ajax-feest met De Jong en Ebecilio

De leerlingen van de Burgemeester de Vlugtschool uit Amsterdam Nieuw-West hebben Ajax StreetWise donderdag op een bijzondere manier afgesloten. In het bijzijn van ‘special guests’ Siem de Jong en Lorenzo Ebecilio kregen alle leerlingen een speciaal StreetWise-diploma. Ook kreeg de school een ingelijst shirt van Ajax met alle handtekeningen van de selectie.

Afgelopen week was Ajax StreetWise aanwezig op de Burgemeester de Vlugtschool uit Amsterdam Nieuw-West. Het gehele programma is een dag naar voren geschoven in verband met het Paasweekend. Hierdoor startte de week gelijk op maandagochtend. Toen de kinderen op school kwamen liepen er al verschillende Ajax trainers door de school. Volgens de Ajax Kids redactie merkte je vooral aan de jongens dat ze allemaal een beetje gespannen waren voor hetgeen er allemaal zou gaan gebeuren.

In het begin van de week was het docenten team in eerste instantie wat afwachtend wat betreft de verwachtingen van het gehele project en de invloed binnen de school. Naderhand vertelde Addie, de gymdocent, dat de Ajax StreetWise week alle verwachtingen meer dan overtrof. ,,De invloed van Ajax was zo ontzettend groot bij de kids, echt ongelofelijk! Het mooie van het project is dat iedereen er bij betrokken werd, en niet alleen de kids die goed kunnen voetballen. Het was bijzonder om te zien dat iedereen ook de hele week heel geconcentreerd de Ajax lessen volgde.”

Lorenzo Ebecilio en Siem de Jong sloten de StreetWise-week af op de Burgmeester de Vlugtschool. Lorenzo Ebecilio en Siem de Jong sloten de StreetWise-week af op de Burgmeester de Vlugtschool.

Tijdens de gymlessen zouden vier leerlingen gescout worden voor de finale van de Ajax StreetWise Clinic van 11 april op schoolplein de Kikker, Evertsweertplantsoen in Amsterdam Nieuw-West. In iedere klas waar je binnenkwam, na een gymles, was het gespreksonderwerp de scouting. De leerlingen waren er in de ban van. Donderdag kregen de vier leerlingen die gescout zijn een brief van Ajax mee naar huis. Mohammed (niet de beste voetballer van de klas, maar wel degene met de beste normen en waarden - zoals respect en samen voetballen - voldeed) was volledig sprakeloos na het ontvangen van de beruchte Ajax-brief.

De afsluiting op donderdagmiddag was wederom een groot succes. Alle kinderen, zowel jong als oud, waren razend enthousiast en gespannen over welke twee spelers de diploma’s uit zouden komen reiken. Om 13:30 uur was het zover, de diploma uitreiking begon. In de gymzaal, die omgetoverd was tot kleine Amsterdam ArenA, zaten alle kinderen te wachten op het moment dat de spelers naar binnen zouden komen. Onder luid gegil en applaus kwam eerst Lorenzo Ebecilio de zaal in en vervolgens Siem de Jong. Na een Ajax-dans en een vragen ronde kregen alle docenten de diploma’s om uit te reiken in de klassen.

Eén ding was zeker volgens directeur Rutger. ,,De leerlingen zullen nog lang napraten en terugdenken aan deze bijzondere week!”

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en voetballen. Volg alle activiteiten van Ajax StreetWise ook via Facebook en Hyves.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Ajax StreetWise op Hyves

Ajax StreetWise op Facebook

Vanwege Goede Vrijdag was de weekafsluiting een keer op donderdag. Vanwege Goede Vrijdag was de weekafsluiting een keer op donderdag.
De spelers werden geïnterviewd in de kleedkamer van de gymzaal. De spelers werden geïnterviewd in de kleedkamer van de gymzaal.
Uiteraard kreeg de school ook een mooi aandenken: een ingelijst en gesigneerd Ajax-shirt! Uiteraard kreeg de school ook een mooi aandenken: een ingelijst en gesigneerd Ajax-shirt!