Menu
Ajax-feest op De Eendragt in Wormer

Ajax-feest op De Eendragt in Wormer

Basisschool De Eendragt uit Wormer had deze week de eer om de vierde jaargang van Ajax StreetWise te openen. Na drie succesvolle edities gaat het project van de Ajax Foundation, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Aegon, dit jaar naar scholen in en rond Zaandam, Hilversum en Amersfoort. Danny Hoesen en Thulani Serero vereerden de basisschool in Wormer donderdag met een bezoek.

Daags na de bekerklassieker Ajax - Feyenoord werden Hoesen en Serero als ware helden in Wormer onthaald. De vele Ajax-fans op De Eendragt leefden al enkele dagen naar dit hoogtepunt toe nadat ze afgelopen maandag aan de Ajax-lesweek waren begonnen. Met behulp van een speciaal Ajax-lespakket stonden vrijwel alle lessen deze week in het teken van de koploper van de Eredivisie. Donderdag stond er een afsluitende sportdag en een diploma-uitreiking op het programma.

Ajax StreetWise heeft als doel basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetbal. Het motto 'Samen leren, samen voetballen' staat centraal tijdens het project. Het bezoek van de Ajax-spelers had daardoor ook een educatief karakter. Uiteraard grepen de leerlingen hun kans om handtekeningen en foto’s te scoren. Hoe vaak komt het immers voor dat er een Ajax-speler jouw school bezoekt?

Ajax StreetWise bestaat uit drie onderdelen. Het Ajax StreetWise Scholenproject, waarbij op een aantal basisscholen rondom Zaandam, Hilversum en Almere één week lang Ajax-les wordt gegeven. Daarnaast zijn er Ajax StreetWise Clinics waarbij kinderen uit groep 7 en 8 kunnen voetballen en gecoacht worden door Ajax-spelers. Tijdens deze clinics worden ook kinderen gescout om een stadsteam te vormen. Tot slot is er een Ajax StreetWise finale waarbij alle stadsteams het tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk wordt er één jeugdige deelnemer gescout die een maand lang stage mag lopen bij de jeugdopleiding van Ajax.

Basisschool Herman Gotterstraat uit Zaandam is volgende week aan de beurt. Een hele week lang zullen de groepen 7 en 8 speciale Ajax-lessen volgen. Vrijdag 31 januari sluiten twee Ajax-spelers de week af.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Vol verwachting werden de Ajacieden onthaald. Vol verwachting werden de Ajacieden onthaald.
De leerlingen mochten vragen stellen aan Serero en Hoesen. De leerlingen mochten vragen stellen aan Serero en Hoesen.
Daar is Thulani Serero met de StreetWise-diploma's. Daar is Thulani Serero met de StreetWise-diploma's.
Het Ajax StreetWise-diploma. Een mooie beloning na een week hard werken. Het Ajax StreetWise-diploma. Een mooie beloning na een week hard werken.
De meeste leerlingen hadden zich in Ajax-kleding gehuld. De meeste leerlingen hadden zich in Ajax-kleding gehuld.
Tijd voor een exclusief interview met Serero en Hoesen. Tijd voor een exclusief interview met Serero en Hoesen.
De school kreeg een ingelijst en gesigneerd Ajax-shirt als aandenken cadeau. De school kreeg een ingelijst en gesigneerd Ajax-shirt als aandenken cadeau.
Thulani Serero vertoont zijn kunsten op het podium. Thulani Serero vertoont zijn kunsten op het podium.
Veel blije gezichten tijdens de afsluitende sportdag op basisschool De Eendracht. Veel blije gezichten tijdens de afsluitende sportdag op basisschool De Eendracht.
De leerlingen hadden leuke vragen voorbereid. De leerlingen hadden leuke vragen voorbereid.
Tijd voor handtekeningen! Tijd voor handtekeningen!