Menu
Ajax-feest op de Kinderboom

Ajax-feest op de Kinderboom

Ajax StreetWise is in volle gang. Het scholenproject van Ajax en hoofdsponsor AEGON was afgelopen week in Amsterdam Noord te vinden. Basisschool de Kinderboom stond de hele week in het teken van Ajax. Vrijdagmiddag kwamen Toby Alderweireld en Mounir El Hamdaoui de week feestelijk afsluiten én diploma’s uitreiken.

,,Meester, kijk! Ik heb mijn handschoenen meegenomen! Mag ik op doel? Want ik ben net zo goed als Maarten Stekelenburg.” Jayden uit groep 3 staat met grote ogen voor de leraar. Hij heeft zijn winterhandschoenen aan. ,,Normaal gooi ik hier sneeuwballen mee, maar vandaag ben ik de keeper. Dus dit zijn mijn keepershandschoenen.”

,,Wat goed Jayden, maar leg ze nog maar even op de bank. Eerst gaan we de warming-up doen, maar misschien heb je ze later nog nodig,” zegt de leraar. Vijftien minuten later is de warming-up klaar en beginnen de oefeningen. De kinderen moeten dan ook de bal vastpakken als Stekelenburg. Op dat moment sprint Jayden naar zijn handschoenen. ,,Meester, Meester! Mag ik ze nu wel aan?” Eindelijk is het moment daar voor de enthousiaste leerling.

Mounir El Hamdaoui heeft de felbegeerde Ajax-diploma's bij zich. Mounir El Hamdaoui heeft de felbegeerde Ajax-diploma's bij zich.

Niet alleen Jayden, maar de hele Kinderboom was deze week in de ban van Ajax. Net zoals de andere scholen die meededen aan het Ajax StreetWise Scholenproject, gingen de kinderen aan de slag met het Ajax-lespakket. Omdat ook hier genoeg stickers werden verdiend, kwamen twee spelers de diploma’s uitreiken. Deze keer was het de beurt aan Mounir El Hamdaoui en Toby Alderweireld. Beide spelers genoten zichtbaar van de aandacht.

De kinderen hadden een aantal leuke vragen voor El Hamdaoui en Alderweireld bedacht. Zo was iedereen benieuwd welk doelpunt in hun carrière de mooiste was. De Belgische verdediger koos voor zijn goal tegen AC Milan in de Champions League en El Hamdaoui vond zijn volley tegen sc Heerenveen de mooiste. Na afloop werden de twee spelers nog ondervraagd door twee kinderen die in de redactie van de schoolkrant zaten. Deze twee journalisten in spe hadden een paar pittige vragen bedacht maar zowel Alderweireld als El Hamdaoui wisten deze prima te beantwoorden.

Volgende week is Ajax StreetWise te vinden in Nieuw-West. Op vrijdag volgt weer een verslag met foto’s op Ajax.nl.

Tekst: Bram Meurs, SCIANDRI sportmanagement
Foto’s: Pim Ras (www.pimras.nl)

Volg alles over Ajax StreetWise op Hyves!

De Ajacieden kregen een warm onthaal. De Ajacieden kregen een warm onthaal.
Toby Alderweireld kreeg een aantal leuke vragen van de leerlingen voorgelegd. Toby Alderweireld kreeg een aantal leuke vragen van de leerlingen voorgelegd.
Mounir El Hamdaoui maakt plezier met de leerlingen van de Kinderboom. Mounir El Hamdaoui maakt plezier met de leerlingen van de Kinderboom.
Samen op de foto! Samen op de foto!