Menu

Ajax-film niet genomineerd voor documentaire-prijs

De documentaire 'Ajax: Daar hoorden zij Engelen zingen' van regisseur Roel van Dalen behoort niet tot de kanshebbers voor de Joris Ivens Award, de hoofdprijs van het Idfa-festival die donderdagavond wordt uitgereikt. Wel in competitie is de Nederlandse productie De zee die denkt van Gert de Graaff. Naast de film van De Graaff zijn Maximum Penalty van de Deen Tómas Gislason en Jenseits von Tibet van de Duitser Solveig Klassen genomineerd.

De Ajax-documentaire is een registratie achter de schermen van het jubileumjaar van de Amsterdamse voetbalclub. Het festival rond het Leidseplein duurt tot 30 november 2000.

De film draait vanaf donderdag in drie bioscopen in Amsterdam. Daarna zal de documentaire in Nijmegen, Den Haag en Utrecht worden vertoond. In de zaal werd gegrinnikt, omdat Rotterdam niet in het rijtje werd genoemd. De trailer van de film is straks online te zien bij filmtrailers.nl en op de website van de distributeur RCV: www.ajaxdefilm.nl/. Op de website van de IDFA is achtergrond te vinden.

Artikel op Ajax-website.

Het Parool: Ajax-familie is best blij met de film