Menu

Ajax-foto op blikje bier uit 1969

Tijdens een reis naar Australie zijn mijn vriendin en ik bij haar oom (die al 40 jaar in Australie woont) dit Amstel blikje (vol!) bij hem in huis tegengekomen. Ik ben behoorlijk nieuwsgierig of/hoe zeldzaam dit blikje is. Ik denk dat het, het Ajax van eind jaren zestig is, met een hele jonge Cruyff.


"Tijdens een reis naar Australie zijn mijn vriendin en ik bij haar oom (die al 40 jaar in Australie woont) dit Amstel blikje (vol!) bij hem in huis tegengekomen. Ik ben behoorlijk nieuwsgierig of/hoe zeldzaam dit blikje is. Ik denk dat het, het Ajax van eind jaren zestig is, met een hele jonge Cruyff."

P. van den Hengel
Almere

Natuurlijk hebben wij een reactie gevraagd aan Ton Pronk, die tweede van links op het blikje staat.

Pronk:"Dat blikje ken ik nog wel, die heb ik thuis ook nog staan. Die blikjes zijn gemaakt naar aanleiding van de eerste Europacup I-finale in 1969. Dat team staat op de foto. De fabrikant had er een hele reclamecampagne omheen gemaakt. We waren kansloos tegen Milan en verloren die wedstrijd met 4-1. Maar dat bier is nu niet meer te drinken!"

De finale werd gespeeld in het Estadio Santiago Bernabeu in Madrid. De maker van het enige Ajax-doelpunt was aanvoerder Vasovic.