Menu
Ajax-getint België start aan WK

Ajax-getint België start aan WK

België speelt dinsdagavond zijn eerste duel op het WK in Brazilië. De Rode Duivels trappen in de Arena Amazônia om 18:00 uur af tegen Algerije. De ex-Ajacieden Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen maken deel uit van de 23-koppige Belgische WK-selectie.

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld kijken op de Belgische televisiezender Sporza reikhalzend uit naar het eerste duel. ,,Ik denk dat iedereen het gevoel heeft dat het WK pas dinsdag begint, omdat we zo gefocust zijn op het treffen met Algerije", aldus voormalig Ajax-captain Vertonghen. Ook Alderweireld staat te popelen: ,,Het is jammer dat wij als allerlaatste moeten aantreden, het mag van mij wel beginnen."

België, dat voor het eerst sinds 2002 weer is vertegenwoordig op het Wereldkampioenschap voetbal, neemt het in poule H op tegen Algerije, Zuid-Korea en Rusland. De Belgen beschikken over een jeugdige en talentvolle selectie en willen zich, na twaalf jaar afwezigheid, laten gelden op het WK. ,,We gaan voor het hoogst haalbare'' spreekt Vertonghen zelfverzekerd uit. ,,Maar er zijn een vijftal landen die meer favoriet zijn dan wij."

Jan Vertonghen speelde al 57 keer voor de <i>Rode Duivels</i>. Jan Vertonghen speelde al 57 keer voor de Rode Duivels.

In aanloop naar het WK boekte België een reeks overwinningen, onder andere Zweden (0-2) en Tunesië (1-0) werden opzij gezet. ,,Aan de laatste oefenwedstrijden hebben we een goed gevoel overgehouden. We mogen vertrouwen hebben in onszelf", aldus Alderweireld. Tegen Algerije verschijnt België dan ook als favoriet aan de aftrap, desondanks waakt de verdediger voor onderschatting. ,,Favoriet zijn betekent niets, kijk maar naar de wedstrijd tussen Nederland en Spanje."

De drie Belgische ex-Ajacieden kunnen tegen Algerije hun WK-debuut maken. Uiteraard weten de spelers niet of ze ook daadwerkelijk zullen spelen. Volgens Vertonghen is niemand zeker van een basisplaats. ,,Ook ik niet", voegde hij daaraan toe. ,,Ik wil zoveel mogelijk spelen, want ik ben de slechtste bankzitter ter wereld. Maar als we zonder mij wereldkampioen worden, teken ik daar onmiddellijk voor."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots