Menu
Ajax-goals brengen o/19 naar EK

Ajax-goals brengen o/19 naar EK

Het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar heeft zich dinsdag geplaatst voor het EK Onder 19. Nederland versloeg de leeftijdsgenoten van Zwitserland met 4-0. De Ajacieden Jairo Riedewald en Abdelhak Nouri (2x) zorgden voor driekwart van de goals. Het jeugd-EK wordt komende zomer in Griekenland gehouden.

Er verschenen dinsdag zes Ajacieden aan de aftrap bij Onder 19. Leeroy Owusu, Damian van Bruggen en Jairo Riedewald waren in de laatste linie terug te vinden. Riechedly Bazoer, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri gaven het middenveld een honderd procent Ajax-karakter. Richairo Zivkovic kwam een half uur voor tijd binnen de lijnen waardoor het aantal Ajax-spelers uiteindelijk op zeven uitkwam.

Nederland en Noorwegen stonden vooraf gezamenlijk op vier punten, gevolgd door Servië met drie punten. Bij het bepalen van de eindranglijst zou het onderlinge resultaat de doorslag geven. Mocht ook het onderlinge resultaat gelijk zijn, dan ging de blik richting het doelsaldo. Riedewald en Nouri zetten Onder 19 voor rust op het spoor van de overwinning. In de tweede helft liep de score dankzij goals van Pelle van Amersfoort en opnieuw Nouri op tot 4-0. Doordat Noorwegen (na een 2-0 voorsprong) met 2-4 van Servië verloor, gaat Oranje o/19 naar het EK.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst