Menu

Ajax-huurlingen laten voorsprong glippen

De Ajacieden die dit seizoen bij andere clubs zijn ondergebracht kwamen bijna allemaal op voorsprong, maar gaven die ook weer uit handen. Hersi en Culina scoorden respectievelijk voor NEC en De Graafschap, maar de clubs verloren. GBA speelde gelijk, Haarlem verloor.

Hersi schoot NEC - na een fraaie slalom door de '16 van Roda' - op slag van rust naar een 2-1 voorsprong, maar in de tweede helft werd de ploeg van de jarige oud-Ajacied Neeskens afgetroefd door Roda dat nog drie keer scoorde, 2-4.

Ook Jason Culina, verhuurd aan De Graafschap, zette zijn ploeg op voorsprong tegen het AZ van de oud-Ajacieden Tim de Cler en Ole Tobiasen. Maar ook Culina moest toezien hoe De Graafschap de voorsprong verspeelde. De Alkmaarders pakten met 1-2 de zege.

Pius Ikedia reisde met Groningen naar Rotterdam voor de ontmoeting met promovendus Excelsior. De gasten kwamen op voorsprong, maar na 90 minuten stonden Ikedia en zijn nieuwe teammaats met lege handen (4-2).

Pascal Heije speelde vrijdag al met RBC in Arnhem waar Vitesse niet te sterk bleek, maar wel met 3-0 de komende competitietegenstander van Ajax verschalkte.

In België stonden Kwame Quansah, Anthony Obodai en Aaron Mokoena in de basis bij Germinal Beerschot Antwerpen in het uitduel tegen La Louvière. Obodai viel net voor rust geblesseerd uit en werd vervangen door Walker. GBA opende in de 67e minuut de score via Kpaka, die zijn vijfde doelpunt van het prille seizoen scoorde. Drie minuten voor tijd kwamen 'de Wolven' langszij.

GBA: Verbist, Monteyne, Mokoena, Bodor, Obodai (44. Walker), Huysmans, Haagdoren (60. Reigel), Cooreman, Snelders, Quansah (81. Svetlicic), Kpaka.

Bij Haarlem was de stemming na de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport in mineur. Een rommeldoelpunt (Willems schoot tegen de knie van Piket aan waardoor de bal over de eigen doellijn ging) forceerde een beslissing in het duel, waarin Haarlem de onderliggende partij was. Didi Longuet speelde de hele wedstrijd, terwijl Darl Douglas na een uur werd gewisseld. Haarlem had in de beginfase wel kansen gekregen, maar niet benut.

Opstelling Haarlem: Koroglu, Groot, Baas, Willems, Piket; Hooijboer, Lagendijk (82. Promes); Longuet, Douglas (60. Tamerus), Mulders, Supusepa (68. Ketting).