Menu

Ajax-internationals bij ABN AMRO AJAX Voetbal Toer in Didam

De Ajax-internationals Nikos Machlas, Pius Ikedia, Mido, John O'Brien en Hatem Trabelsi zullen woensdag 1 mei aanwezig zijn bij de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer. DVC '26 uit Didam is de vijfde amateurvereniging waar de Toer neerstrijkt. Naast Machlas, Ikedia, Mido, O'Brien en Trabelsi zijn ook Fred Grim, Joey Didulica en Andy van der Meyde in Didam van de partij.

Sportpark De Nevelhorst van DVC '26 zal op 1 mei door Ajax, ABN AMRO en adidas volledig worden omgetoverd tot een paradijs voor de voetballiefhebber met onder meer een Ajax-dorp, een voetbalpark en een clinic onder leiding van Ajax-keeper Fred Grim.

Tijdens de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer 2002 wordt een compleet dorp ingericht met verschillende opblaasbare voetbalspelen. Zelfs een mini-ArenA, een supergrote Europa Cup en een levend tafelvoetbalspel ontbreken niet.

In het adidas Predator Park kan de bezoeker kennismaken met de nieuwste uitvindingen op voetbalgebied. In levensechte spelsituaties kunnen deelnemers de schoenen van Cristian Chivu en de keepershandschoenen van Edwin van der Sar uitproberen, waarbij ze hun eigen vaardigheid op de proef stellen. Bovendien wordt er tijdens de dag gevoetbald met de adidas Fevernova, de officiële wedstrijdbal van het WK 2002 in Japan en Korea. Al deze spelonderdelen zijn voor iedereen toegankelijk.

Daarnaast komen 36 kinderen in aanmerking voor een voetbalclinic onder deskundige Ajax-leiding en de aanwezige Ajax-sterren. In groepjes van zes zullen zij diverse spelonderdelen doorlopen waarbij punten te behalen zijn. Per groep kwalificeert zich één speler voor de landelijke finale. De deelnemers aan deze clinic worden geselecteerd door de verenigingen waar de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer wordt georganiseerd.

Het bezoek aan DVC '26 maakt deel uit van een programma van vijf weken met bezoeken aan diverse voetbalverenigingen in Nederland. Meer informatie over de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer is te vinden op www.ajax.nl en www.abnamro.nl en www.adidas.nl.

Na Didam zal de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer een grote finale beleven in
het Olympisch Stadion in Amsterdam. Deze finale wordt op 9 mei georganiseerd.

Het resterende schema van de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer:
1 mei: DVC '26, Didam (13.00 uur, sportpark De Nevelhorst)
Landelijke finale: 9 mei: Amsterdam, Olympisch Stadion