Menu

Ajax-internationals even thuis

Zijn Johnny Heitinga, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart even weg van de club voor hun interlands, trainen ze nog in eigen huis. Sneijder had maandag al aangegeven het wel zo lekker te vinden om er even tussenuit te zijn, maar prompt werd de training verzet van Katwijk naar Amsterdam.

Vanaf maandag zijn de drie Ajacieden weer op trainingskamp met de nationale ploeg. Gistermiddag was de persconferentie en 's avonds de training op het veld van Quick Boys in Katwijk. Maar die grassprieten zijn ook aan het einde van hun latijn, waardoor deze dinsdagochtend om iets over elf de bus van Oranje het ArenA-dek opreed.

Heel veel anders dan een training van Ajax was het niet. Bondcoach Dick Advocaat en zijn assistenten lieten de spelers eerst rondjes lopen, daarna verdeelde hij de ploeg over twee rondo's. Daarin bleven Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder bij elkaar en stond Johnny Heitinga bij onder andere Patrick Kluivert en Frank de Boer in de andere cirkel.

In de grote partij droeg Van der Vaart een oranje hesje terwijl Sneijder het hele mini-duel van negen tegen negen bij de reserves stond. Johnny Heitinga maakte deel uit van beide kampen en stond bij beide teams rechtsback.

Woensdagavond speelt Oranje in Eindhoven de oefenwedstrijd tegen Griekenland. Voor Van der Vaart kan het zijn vijftiende 'cap' al weer worden. Voor Sneijder zijn zesde en voor Heitinga zijn tweede.

Overigens start Oranje de WK-campagne ook in de Amsterdam ArenA. Op 8 september wordt afgetrapt tegen Tsjechiƫ.