Menu

Ajax-internationals verliezen niet

Alle Ajax-verdedigers, die als international op pad waren, hielden keurig de nul voor hun land. Roemenie won met 3-0, Noorwegen met 4-0 en Finland met 1-0. Shota Arveladze won met Georgie met 2-0 van de profs van FC Koln.

Diverse spelers van Ajax waren deze week weg voor interland-verplichtingen. Cedric van der Gun, Andy van der Meyde, Cristian Chivu, Petri Pasanen, Shota Arveladze en André Bergdølmo. Van der Gun en Van der Meyde speelden met Jong Oranje een oefenduel tegen De Graafschap en moesten genoegen nemen met een 2-2 uitslag.

Cristian Chivu won met zijn land Roemenie het vierlanden-toernooi op Cyprus na een 3-0 zege op Litouwen. Petri Pasanen maakte de wedstrijd vol voor Finland tegen Luxemburg en won met 1-0. Ook Andre Bergdolmo, bij Ajax geen basisspeler meer, speelde negentig minuten voor Noorwegen. Noord-Ierland werd met 4-0 geklopt.

Shota Arveladze speelde met Georgie in Keulen. Samen met zijn broer Archil stond de Georgische nummer 11 in de basis en won met 2-0 van de Duitse profs.