Menu
Ajax-jeugd behaalt diploma

Ajax-jeugd behaalt diploma

De examens zijn net achter de rug en wij kunnen vol trots melden dat er flink wat Ajacieden met vlag en wimpel zijn geslaagd. Door karakter te tonen en zich te focussen wisten zij topsport te combineren met een studie.

Voor hun Vmbo slaagden Ezra Walian (A1), Damil Dankerlui (A1), Nabi Hakimzadeh (B1), Deyovaisio Zeefuik (B2), Stan van Bladeren (B1), Furkan Kurban (B1), Dani de Wit (B2), Mees de Wit (B2) en Jeffrey de Lange (B2). De inmiddels vertrokken jeugdspeler Kenneth Aninkora stak eveneens het Vmbo-diploma in zijn zak.

Damon Mirani (Jong Ajax) is geslaagd voor het VWO. Pelle Clement (A1) en Joost Meendering (B1) wisten hun Havo-diploma te behalen. Jairo Riedewald (Ajax 1) en Melvin Vissers (A1) behaalden hun papieren van de VVCS. Ook Jordi Bitter en Branco van den Boomen slaagden voor hun VVCS-diploma. Zij zetten komend seizoen hun carrière voort bij respectievelijk Almere City FC en FC Eindhoven.

In maart voltooiden Bitter, Van den Boomen, Riedewald en Vissers hun MBO-opleiding. In maart voltooiden Bitter, Van den Boomen, Riedewald en Vissers hun MBO-opleiding.

Sommige spelers zullen zich vanaf nu volledig gaan richten op hun voetbalcarrière, andere gaan een vervolgstudie doen. Zo zal Joost Meendering de studie ‘Aviation & Logistics’ gaan oppakken. Ezra Walian en Dani de Wit stromen door naar de Havo. Damon Mirani gaat zich focussen op Jong Ajax en denkt er tevens aan om enkele cursussen te gaan volgen. Melvin Vissers, Mees de Wit, Furkan Kurban, Damil Dankerlui, Deyovaisio Zeefuik, Stan van Bladeren, Nabi Hakimzadeh en Jeffrey de Lange zullen aankomend jaar allen beginnen met het nieuwe Mbo College waarmee Ajax dit jaar start.

Deze interne Ajax-opleiding op Mbo 3-niveau is onderdeel van de jeugdopleiding van Ajax. Omdat het om een geïntegreerde opleiding gaat, biedt de studie jonge talenten de ruimte om naast hun studie meer te trainen.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees (bovenste)