Menu
Ajax-jeugd dit seizoen echt uitgevoetbald

Ajax-jeugd dit seizoen echt uitgevoetbald

De jeugdafdeling van Ajax besluit een lang seizoen dinsdag met de traditionele Vanenavond. Afgelopen weekeinde kwamen verschillende jeugdelftallen voor het laatst in actie. Een hoogtepunt was de gewonnen bekerfinale van de A1 (foto). Maar ook de Supercupzege van de D3 én de toernooizege van de E1 mocht er zeker zijn.

In bloedheet Susteren sloegen de A-junioren zaterdag in de blessuretijd hun gouden slag. Joël Veltman scoorde in de 93ste minuut en gunde de nationale beker voor A-junioren een plekje in de Amsterdamse prijzenkast. Ook de D3 deed goede zaken. In de laatste wedstrijd van deze ploeg, de Ajax-jeugdopleiding gaat volgend seizoen verder zonder D3, werd de Supercup veroverd. Haarlem D1 (na dit seizoen zijn alle jeugdelftallen van Haarlem ook opgeheven) werd in Nieuwegein met 4-1 geklopt. De B1 greep naast de Supercup. De landskampioenen van trainer Robin Pronk verloren van de leeftijdgenoten van Sparta.

Vier jeugdelftallen van de Toekomst speelden een toernooi. Ajax E1 pakte de hoofdprijs op Mallorca. In de finale van het internationale en ijzersterk bezette jeugdtoernooi waren de Ajacieden met 3-0 te sterk voor Arsenal. Andere deelnemers aan dit toernooi waren onder meer Schalke ’04, Real Betis, Bayern München en Everton FC.

De Ajacieden vieren de winnende treffer van Joël Veltman, die de A1 de beker oplevert. De Ajacieden vieren de winnende treffer van Joël Veltman, die de A1 de beker oplevert.

Op het Internationaal Toernooi van FC Den Bosch gaven twee Ajax-elftallen acte de presence. Zaterdag legde de E3 beslag op de tweede plek. De D2 verging het een dag later minder goed. De Ajacieden bleven steken op een negende plek. Ajax F1 zette zijn beste beentje voor op het Internationaal Tijstermantoernooi van KFC. In de Zaanstreek veroverde de ploeg van trainer Dennis de Haan de hoofdprijs.

Dinsdagavond besluiten alle Ajacieden het seizoen (al wordt er wel tot 24 juni doorgetraind) met de Vanenavond. Op deze avond op de Toekomst wordt onder meer de Jeugdspeler van het Seizoen gehuldigd. Ook worden de certificaten van de Ajax Academy uitgereikt. De Vanenavond begint om 17.00 uur. Houd de website in de gaten voor een uitgebreid verslag van de Vanenavond.

De A1 start als eerste aan het nieuwe seizoen 2010-2011. De eerste training van het vlaggenschip van de jeugdopleiding is op donderdag 29 juli.

Ajax E1 besloot het seizoen met een klinkende zege op Arsenl én toernooiwinst! Ajax E1 besloot het seizoen met een klinkende zege op Arsenl én toernooiwinst!