Menu
Ajax-jeugd nog niet uitgevoetbald

Ajax-jeugd nog niet uitgevoetbald

De Ajax-profs die niet geselecteerd zijn voor een nationaal elftal genieten inmiddels van een welverdiende vakantie. Zover is het nog niet voor de jeugdelftallen van Ajax. De A1 en B1 wacht nog een heuse finalewedstrijd. Andere jeugdploegen sluiten het seizoen 2009 – 2010 af op een toernooi. Ook Ajax Capetown U17 toont zijn kunsten in Nederland, onder meer tegen Ajax B1.

De A1, het vlaggenschip van de Ajax-jeugdopleiding, speelt zaterdag 5 juni de bekerfinale voor A-junioren. In het Zuid-Limburgse Susteren is de A1 van PSV vanaf 16.30 uur de tegenstander. De A-junioren moeten het in de finale stellen zonder trainer Frank de Boer. De Ajacied heeft ‘elders’ verplichtingen, als assistent-bondscoach van Oranje. Bob de Klerk neemt in deze afsluitende fase van het seizoen de honneurs waar bij de A1. Houd de Ajax-website in de gaten voor een uitgebreid verslag van de bekerfinale!

Ajax B1 en Sparta B1 strijden op dezelfde dag om de Supercup. De ploeg van trainer Robin Pronk legde dit seizoen beslag op de landstitel voor B-junioren. De Spartanen bekroonden een goed seizoen met bekerwinst. Op het terrein van JSV Nieuwegein begint de Supercupwedstrijd om 14.30 uur.

Komend weekeinde geven verschillende jeugdelftallen acte de presence op toernooien. Een overzicht van welke jeugdelftallen komend weekeinde waar aan het werk te zien zijn:

Ajax B1: Ten Brinke Bouw Tournament 2010 in Varsseveld (28 t/m 30 mei). Aan dit toernooi doet ook Ajax Capetown U17 mee. Ajax B1 speelt op zaterdag 29 mei om 12.00 uur tegen Ajax Capetown U17.

Ajax C1: 21e Internationale Marveld C1-toernooi (28 t/m 30 mei). Blikvanger op de openingsdag van dit toernooi is de confrontatie tussen Manchester United en Ajax C1 (20.30 uur). Een dag later staan de Ajacieden tegenover Feyenoord en Real Madrid.

Ajax C2: Internationaal toernooi Esq Jekerdaal 2010 (29 en 30 mei). De Ajacieden treffen in dit toernooi onder meer KVC Westerlo, SC Jekerdal, MVV en MSV Duisburg.

Ajax D1: Internationaal Miniementoernooi 2010 in Bassevelde (29 en 30 mei). Ajax treft op dit toernooi onder meer Standard Luik en FC Barcelona.

Kijk hier voor alle toernooien en vriendschappelijke duels van de Ajax-jeugd

Tekst en foto: Ajax.nl